Véliká aktualizace! Procházky, NVP Ostrava, Jarní svod a spoustu dalšího :-)

18.04.2011 00:06

Prochajda s klukama a Raiem v Heršpicích - 25. 3.

Opět jsme vyrazili za kámošem Raiem na prochajdu do Heršpic. Naši kluci se pořádně vyblbli, takže byl pak od nich doma pokoj. Na Raíčka jsme museli zlehka, jelikož měl několik dní průjem a skoro vůbec nežral, takže neměl moc energie a byl celkem unavený. Nakonec se ukázalo, že pravděpodobně chytil na výstavě ve Vyškově nějakou infekci, která mu chudáčkovi podráždila trávení. Veterinář mu dal antibiotika a za pár dní byl opět jako rybička :-). Na fotečky se můžete podívat na rajčeti... ke konci jsem nahrála ještě Raiovy fotky z 8, 5 měsíce, je z něho už velkej fešák jako jeho taťka Teddy :-).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prochajda v Lulči s klukama a Laurou - 27. 3.

Po dlouhé době jsme vyrazili za holkama do Lulče na prochajdu. Užili jsme si krásnou prochajdu Lulečskými lesy, kterou jsme zakončili u rybníka v Pístovicích, kde si Laura s Chesterem hezky zaplavali. Tyler se jen díval, jelikož vodu nemusí. Byl to moc hezky strávený den s holkama, které jsme dlouho neviděli a těšíme se na další prochajdu, která bude doufám co nevidět!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chester a Tyler - prochajda ke konci března

 Ke konci března jsem vzala sebou foťák a nafotila kluky na prochajdě. Tentokrát jsme šli sami, což se v poslední době nestává moc často :-). Měli jsme namířeno přes pole směrem ke koupáku, kde jsem chtěla Chestera vykoupat, ale bohužel se tak nestalo, protože se tam zrovna sekla tráva, takže jsme nakonec šli do vedlejšího rybníka, kde se Chester párkrát smočil a my vyrazili zase na cestu domů. Ke konci procházky zapadalo slunce a podařilo se mi nafotit pár hezkých fotek, více na rajčeti ;-).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prochajda s bráchou Greyem ve Zbýšově - 31. 3.

 Ve čtvrtek jsme se vydali do Zbýšova za Tájovým bráchou Greyem. Oba kluci zkoušeli naši trpělivost, jak s přivoláním, tak s aportem i daunem. No holt jdou dosti solidně do puberty, alespoň že ten Chester poslouchá jinak by mě z toho asi kleplo :-D. Pár foteček na rajčátku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Tyler 7 měsíců

 Ve čtvrtek 31. 3. to bylo přesně 7 měsíců co se Tyler narodil. Utíká to neskutečně rychle... doplnila jsme opět růstovou tabulku, Tyler už moc nepřibírá a ani do výšky moc neroste... sice počítám, že ještě pár cm do 9 měsíce vyroste a myslím, že bude mít na výmara výšku tak akorát - ani malej, ani velkej :-). Já sice radši větší psy, ale tak nevadí, s tím už nic nenadělám. Jinak pořád cvičíme především daun a aport a taky trochu poslušnost. Začala jsem Tylera krotit, poslední dobou si čím dál víc dovoluje na Chestera a ostatní psy, hlavně při hrách, je strašně otravnej a prudí. Nechci, aby se to časem dostalo až do nějaké rvačky, takže teď ode mě dostává sprdunk. Snažím se, aby reagoval na povel "dost". Ze začátku to bylo jako kdybych házela hrách na zeď, ale naštěstí mám dobrého pomocníka - proutek, takže to už si dá celkem říct. Foto ze 7 měsíců opět na rajčeti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Míša narozeniny

 1. dubna oslavil strejdův kříženeček Míša 9. narozeniny. Celá naše smečka mu přeje všechno nejlepší :-)

První sraz vrhu "C" de Donawitz - 2. 4.

 V sobotu dopoledne jsme se vydali do Brna - Dvorska podpořit našeho bráchu a ségry na svodu. Nás čeká svod později. Celkem tu bylo 5 odchovánků ze 7 a to Ryan (Carrie Love de Donawitz), Cora (Coreen Love de Donawitz), Casper (Casper Love de Donawitz), Grey (Cartier Love de Donawitz) a Tyler (Caramel Love de Donawitz). Ryan, Cora a Casper prošli úspěšně svodem a my se vydali ve stejném složení do Dolních Dunajovic za Lenkou na prochajdu. Procházka se konala u řeky, kde jsme byli cca před rokem a půl na prochajdě s Elčou, Tylerovou mamkou Ginou a Chesterem, moc se nám tam líbilo, takže bylo jasné, že tahle prochajda bude taky super  a taky že byla ;-). Psiska se vyřádila a Léňa nám dala několik jako správná chovatelka několik cenných rad, jak se psiskama zacházet při výcviku i v tréninku na výstavy.

Tyler mě skoro celou dobu štval, neposlouchal :-/ a taky prudil ostatní pesany, takže jsem se rozhodla, že mu to otravování ostaních psů zatrhnu (o tom jsem se zmiňovala ve článku k 7 měsícům). Jde to sice pomalu, ale už jdou vidět nějaké výsledky, takže budeme pořád pilovat, pilovat a pilovat ;-).

Jinak psiska v polovině procházky vlezla do smrduté bažiny... ten hnus se z nich nedal ani smýt a co potom ten smrad :-D... však uvidíte na fotkách... v autě to bylo celkem sado, určitě si umíte představit ten "svěží vzdoušek" :-D. Doma šel Tyler hned do vany, musela jsem ho dvakrát našamponovat a i přesto se ten smrad nedal zničit, takže když okolo vás prošel cítili jste vůni ovoce a žvýkaček smíchanou se smradem zdechlé ryby :-D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lovecký výcvik v Těšanech (3. hodina) - 3. 4.

 V neděli jsme jeli za Jaromírem do Těšan na další lovecký výcvik. Setkali jsme se tu opět s bráchou Greyem a s Princess. Jeli jsme tam s tím, že jsme v daunu moc nepokročili a v aportu vůbec. Naštěstí nám Jaromír poradil jak na psiska jít tak, aby naše snažení mělo výsledky. Hned druhý den začal Tyler víceméně brát sám aport z ruky. Daun byl skoro na stejným bodě. Tyler ví moc dobře co se po něm chce, ale povely dělá strašně pomalu, ať je to daun nebo blbý sedni, puberta s ním mlátí teda hezky. V tuto chvíli jsme s daunem v bodě, kde Tyler lehá na dlouhé písknutí za běhu a i na povel daun. Ještě to není tak jak bych si to představovala, lehá si pomalu. Aport bere krásně z ruky, teď se pokoušíme naučit braní aportu ze země, kde jsme se zasekli. Nebere aport na plnou mordu a tak mu vypadává, tím pádem ho ze země nedokáže sám vzít. Zatím se s tím potýkáme, ale myslím, že včera už trochu pochopil co po něm chci. No uvidíme co nám Jaromír poradí na příští hodině, která by měla být příští týden. Foto z výcviku na rajčeti

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Návštěva v Dolních Dunajovicích Chesiho mamky Týny - 3. 4.

Jakmile jsme dojeli z Těšan, naložili jsme psiska do auta a jeli na návštěvu do Dolních Dunajovic za mojí sestřenkou, která vlastní Chesiho mamku Týnu (Cleopatra Via Brunesis).  S psiskama jsem byla pořád na dvoře, aby Tyler náhodou něco nezničil jak to má ve zvyku. Psiska si to užívala a Tyler si našel novou oblíbenou hračku - balonek :-). Foto z návštěvy opět na rajčeti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mamka Gina narozeniny

Tylerova mamka Gina (Multich. Interch. Eternal Vision At Sirius Nova) oslavila 5. dubna své čtvrté narozeniny. S Tylerem jí přejeme všechno nejlepší a spoustu výstavních i pracovních úspěchů :-)

 

Kluci na zahradě - 6. 4.

 Vzala jsem ven foťák a vyšlo z toho moc krásných fotek, především Tylera, takže zamiřte do fotoalba na rajčeti  ;-). Najdete zde hrátky našich kluků a taky pár fotek z cvičení s dummíkama. U Chestera hledačky v poli a aport a u Tylera aport.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NVP Ostrava - 9. 4.

 V sobotu jsme vyrazili na NVP do Ostravy, kde jsme bloudili snad půl hodiny a nemohli výstaviště najít :-/, nakonec jsme ho našli a napochodovali ke kruhu číslo 17. Výmary posuzoval L. Müller a jako obvykle přišli výmaři na řadu až poslední a před náma cca 50 psů. Výmarů bylo přihlášnených něco přes 30. My jsme byli ve třídě dorostu spolu s naším bráchou Greyem (Cartier) a Berrym (Cashmere). Kruh jsme měli venku a Tylerovi byla kosa, takže se to předvedlo na jeho předvedení. V pohybu byl parádní, to ho musím opravdu pochválit, ale ten postoj, za to bych ho nejradši uškrtila. Když jsem si ho srovnala vepředu, tak nechtěl natáhnout nohy dozadu, když jsem mu je natáhla tak je dal zpátky a nebo se prohl jak nějaká koza, takže z toho vyšel naprosto "úchvatný" postoj. Nebyl pořádně nataženej, takže měl záda prohlý a prdel do vrchu, což nám rozhodčí vytkl, že příště by to chtělo lépe postavit, aby měl horní linii rovnou. Nakonec jsme si odnesli známku VN2, Greyíček VN1 a Berry VN3, protože nechtěl ukázat zoubky. Tyler dostal krásný posudek, který si můžete přečíst v sekci výstavy.

Po návratu domů jsem s Tylerem zkoušela postoj s novým řetízkovým výstavním vodítkem a jak naschvál stál hezky jak socha, vyprsenej, nataženej... no asi si ze mě dělal v Ostravě srandu bo co. Takže teď ho začínám drtit v postoji ještě víc než předtím, aby si to na klubovku nacvičil, protože nehodlám jet dohromady 700 km jenom kvůli tomu, že náš mladý pán si usmyslí, že zrovna stát nebude :-D. Jen doufám, že bude teplo a hezký počasí, jinak se toho postoje asi nedočkám :-D.

Ještě abych nezapomněla na ostatní... Princess (Blue Eyes Princess Pontanus) získala v dorostu VN 2, Laila (D´Laila Sirius Nova Af Fala Love´a) - CAC a BOBa získal Aschram Pontanus. Na této výstavě byl náš flatí kamarád Rai (Alfredo z Anvesu), který získal ocenění VN 1, takže ještě jednou gratulujeme a držíme palce do Prahy do mladých ;-)! Za fotečky děkuju moc Sabči od Raie a Páje od Berty.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taťka Axel narozeniny

 V sobotu oslavil Tylerův taťka Axel (CH Sireva Minstergate Paganini JW) páté narozeniny! S Tylerem mu přejeme všechno nejlepší :-)

Jarní svod Křenovice - 16. 4.

 Minulou sobotu jsme se vydali na Jarní svod do Křenovic, který je potřebný k tomu, aby mohl lovecký pes na zkoušky. V podstatě se tam kontroluje standard plemene, plnochrupost a skus. Na svodu byl i náš brácha Grey a Princess, samozřejmě nemohl chybět ani Raíček :-). Všechna psiska prošla svodem v pohodě a tak už se můžou připravovat pomaličku, polehoučku na zkoušky. Na Tylerovu kartu ze svodu se můžete podívat v sekci zkoušky. Jinak Tyler je plnochrupý, má nůžkový skus, výšku mu naměřili 64cm, ale podle mě má o půl cenťáku možná i o cenťák víc. Zuby si nechal Tyler prohlídnout v pohodě a prohmatat se nechal taky :-). Posuzoval nás pan rozhodčí Klaška.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Prochajda Jalovák - kluci, Grey a Princess - 16. 4.

Hned po svodu jsme se s holkama rozhodly zajet k Jalováku na prochajdu. Janča s Princess a rodinkou tu ještě nebyli, takže jsme je tam chtěli trošku provést. Dali jsme si opět okruh okolo Jalováku, který trval více než 2, 5 hodinky a byl dlouhý cca 6 km. Po cestě ze svodu jsme se stavili ještě pro Chestera, aby si mohl prochajdu taky užít.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tyler 7, 5 měsíce

 V půli dubna měl Tyler 7, 5 měsíce. Váha a výška zůstala v podstatě stejná... i když jsme teda s kamarádkou naměřily Tylerovi 64,5cm v 7 měsících a na svodu měl jen 64, takže jsem výšku nechala na 64. Uvidíme jak na tom bude v osmi měsících. Jinak všechno s čím se potýkáme je napsáno v předchozích článcích této aktuality. Akorát bych se chtěla ještě zmínit o Chesterovi s kterým cvičím taky aport a daun. Aport sice cvičit nemusím, protože ho umí, teda až na to překusování, které horko těžko odnaučujeme už dlouhý předlouhý čas. S daunem jsem u něj naprosto spokojená ne-li přímo nadšená! Daunuje krásně hned přímo na jeden povel a hlavně rychle, jak na píšťalku, tak jen na slovní povel. V běhu i ve stoje. Pokročili jsme dokonce tak daleko, že ho zastavím i při hledání aportu, což u něho opravdu nikdy nešlo, jelikož on když má aport nevidí, neslyší, takže opravdu veliký pokrok - dělá mi jen samou radost! Ze začátku to bylo celkem těžký ho zlomit, daunovat nechtěl, v tom byl Tyler lepší, ale teď se s ním nemůže Tyler v ničem rovnat... Nevím čím to je, jestli je ještě malej a nebo jestli je až tak velký rozdíl v ohařích a retrívrech a nebo je prostě jen trochu víc zabržděnej - toť otázka. No jsem zvědavá jak to bude pokračovat dále, zatím s výcvikem v posledních týdnech moc spokojená nejsem, tak se snad časem od šediváka nějakých kladných a pozitivních výsledků dočkám.

Z výcviku mám i video - aport a daun obou kluků. Zatím ho nemám sestříhané, jsem strašně líná a nechce se mi, takže snad v příští aktualitě... Tylerovo video snad ani nepůjde publikovat, za ten strašnej daun :-D, ale Chesterovo zveřejním, ten je šikovnej :-)

Ve fotogalerii najdete spoustu Tylerových fotek, především pózovací a detaily hlav, samozřejmě tam jsou fotky i Chestera ;-). Abych nezapomněla... taťka koupil v Ostravě Tylerovi pohár za úspěšné zakončení štěňátkovské a dorostenecké kariéry, tak je s ním vyfocený :-)

+ přikládám video, myslím, že není potřeba komentáře :-D

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Koupačka u Jalováku, aneb Tyler se naučil plavat - 19. 4.

S klukama a Sabčou s Raiem jsme vyrazili k Jalováku. Začínají napouštět rybník, tak jsem si říkala, že bychom mohli vyzkoušet s mlaďochama reakci na vodu a plavání. Chester byl opět ve vodě jako rybička. Tyler stál na břehu, řval a chtěl jít za Chesterem, ale neodvážil se do vody, bál se namočit si i tlapku - primadona jedna :-D. Nakonec jsem Chestera uvázala a lákala jsem Tylera do vody na hračku. Ze začátku jenom kousek a postupně jsem vzdálenost prodlužovala. Když jsem viděla, že do vody vlezl až po břicho, bylo vyhráno :-), myslela jsem si, že pro tento den ho dál nedostanu, ale to jsem se mýlila. Tyler se odvážil dál a dokonce udělal i pár temp a pro hračku si prostě připlaval. No radost mi udělal vélikou :-). Potom se přímo dožadoval abych mu hračku do vody házela a on pro ni mohl plavat. Potom jsem pustila Chestera, kterého Tyler už bez rozmýšlení následoval do vody a společně si plavali pro hračku, to ostatně uvidíte na fotkách :-). Raíček se do vody odvážil jen po břicho, plavat nechtěl.... ale dostala jsem od Sabči echo, že v pátek si už konečně poprvé zaplaval, takže je to paráda, máme doma tři plavce :-). Mám natočeno i videjko... v kompu jich mám povíc, jak donášejí hračku oba kluci, samotného Chestera a samotného Tylera atp, ale na youtube jsem přidala jen jedno videjko... časem sem nahážu snad všechny :-)