Duo Cacib Brno 2011

12.02.2011 22:22

Konečně přináším aktualitku z dvoudenní výstavy. Bohužel to dřív nešlo, jelikož jsem skoro celý týden proležela v horečkách a na psaní článku na web jsem neměla ani pomyšlení... Z obou výstavních dnů mám fotky a videa... bohužel fotky stojí většinou za prd, protože můj foťák jaksi v hale nestíhá při tom umělým osvětlení ostřit a pořádně fotit :-/

 

Duo Cacib Brno sobota

Ráno jsme naložili Tylera do auta a vyrazili na 25 km vzdálené brněnské výstaviště. Po cestě jsme se potkali se Simčou a Greyem a pokračovali po dálnici na výstaviště. U výstaviště jsme jeli snad 15 minut krokem jelikož příjezdy byly totálně zacpané auty, no co vám mám povídat, prostě hnus. Jakmile jsme našli místo na zaparkování vydali jsme se do haly hledat náš kruh. Měli jsme ho ve výhodné pozici, uprostřed hned u hlavního vchodu, takže jsme se nemuseli nikde mačkat, jelikož tam bylo místa dost. U kruhu už byli páníci s naší ségrou Corou se kterými jsme se pozdravili a potom šli vyřídit potřebné dokumenty jako katalog a výstavní číslo.

Já se potom vydala hledat kruh číslo 30, kde měla výstavní premiéru Sabča s Raiem. Naštěstí šli na řadu mezi prvními, takže jsem byla u jejich posuzování. V kruhu měli ještě další dva konkurenty, které oba s přehledem porazili a získali tak ocenění Velmi Nadějný 1! Ještě jednou moc gratulujeme, na výstavní premiéru super výkon, no ne?:-).

Mezitím dorazil náš brácha Berry s páníky a ségra Ryan s mamkou Ginou a naší chovatelkou Lenkou. Před náma bylo skoro 40 psů, takže jsme došli na řadu až po poledni. V kruhu jsme byli tři a všichni bráchové - Tyler (Caramel Love de Donawitz, Grey (Cartier Love de Donawitz) a Berry (Cashmere Love de Donawitz). Oběhli jsme si kolečko, paní rozhodčí kluky zhodnotila v postoji a pak začala vyhlašovat pořadí. Všichni se jí moc líbili a nemohla se rozhodnout koho dát na první místo. Nakonec jsme první místo na "bedně" získali my s Tylerem a získali známku Velmi nadějná 1. Druhý byl Grey s Velmi nadějná 2 a třetí Berry s Velmi nadějná 3 ;-). Měla jsem z tohohle ocenění velkou radost, protože to je naše první Velmi nadějná 1 :-). Potom jsme čekali jak dopadne celé posuzování našeho plemene. Ve třídě pracovní byl náš krásný polobráška (po taťkovi Axelovi) Hanky Panky With Sirius Nova, který získal CAC a později i res. CACIB. CACIBa a kvalifikačku na Crufta získal polský pes Le Fol Du Vent Fala Love´a, nejlepšího mladého jedince získala Becca Lilly od Potoka Kačáku, CACIBa a následně i BOBa získala D´Laila Sirius Nova Af Fala Love´a, která v závěrečkách dosáhla i na ocenění BIG 2. Holt výmaři se v závěrečkách skoro nikdy neztratí ;-). Jinak naše ségry si vedly skvěle. Velmi nadějnou 1 získala Cora (Coreen Love de Donawitz), Velmi nadějnou 2 Ryan (Carrie Love de Donawitz) a ve třídě s nimi byla i třetí fenka Blue Eyes Princess Pontanus, která získala Velmi nadějnou 3. Mamka Gina (Multich. Eternal Vision At Sirius Nova) získala ve třídě šampionů ocenění  V1, CAC.

Den to byl vydařený, akorát mě trochu zklamalo množství stánků... nebyl zde ani jeden s loveckými potřebami, což jsem nesla opravdu těžce :-(

Posudek a diplom v sekci výstavy.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Duo Cacib Brno neděle

 V neděli už to tak strašné nebylo. Cesta k výstavišti nebyla vůbec zacpaná a projeli jsme na parkoviště k halám v pohodě. U kruhů bylo poměrně prázdno a páníci od ségry Cory nám drželi místo, takže jsme byli hned v první lajně u všeho dění :-). Hned vedle našeho kruhu se vystavovali flati což byla fakt paráda, nemuseli jsme se se Sabčou nikde hladat :-P.

Sabča s Raiem nastoupili v úplně jiném složení než předchozí den a taky se to podepsalo na jejich umístění. Raíčkovi totiž o tři dny utekla třída štěňátek, takže na skoro devíti měsíční vyvinutý psy neměl šanci, ale i tak získal nádherný posudek a ocenění Velmi nadějná 4, takže ještě jednou moc gratulujeme, zvládli jste to parádně a těšíme se na další výstavní akcičku v březnu :-P.

Pro nás to dopadlo podobně, ne-li hůř. Sice jsme v kruhu byli jen dva - Tyler s Greyem, ale ani jeden si neodnesl VN. Panu rozhodčímu se nezdálo postavení řezáků a tak oboum klukům dal Nadějnou. Celkově byl přísný, aspoň tak to na mě působilo. Dost jsem taky nechápala proč kluky ve štěňátkách měřil, ale budiž aspoň vím kolik doopravdy měří... naměřil mu 59 cm, což znamená, že jsem blbě doma měřila já a nebo že za týden vyrostl o 1,5 cm. Zuby zatim neřeším, Tyler není pořádně přezubený, teprve nedávno mu vypadly poslední mléčné zuby a začínají se z dásní klubat nové stoličky a špičáky. Řezáky sice narostlé už máme, ale ne v plné délce, takže věřím že budou vypadat tak jak mají. Skus nůžkový máme taky a jak to tak vypadá tak budeme i plnochrupí ;-). Posudek máme pěkný, takže jsem spokojená. Akorát se Tyler dost vytáhl, takže nám chybí trošku hrudníku, ale ten nám doroste časem až přestaneme růst do výšky. Jak jsem psala oba kluci dostali známku Nadějný v pořadí Grey Nadějný 1 a Tyler Nadějný 2.

Ségry byly v kruhu taky dvě, ty si to nakonec otočily a Ryan (Carrie Love) získala VN 1 a Cora (Coreen Love) získala VN 2. Nejlepšího mladého jedince získal Graysong´s R.A.F. Ryder to Sirius Nova, mamka Eternal Vision At Sirius Nova opět získala ve třídě šampionů CAC a později i CACIB, nejlepší pes byl polobrácha Hanky Panky With Sirius Nova, který vyhrál pracovku, získal CAC a později i CACIBa, tzn. že o BOBa si zaběhli tři Siriusnováci. BOBa nakonec získal polobrácha Panky a v závěrečkách i  BIG5 :-).

Jinak jsme si se Simčou domluvily na výstavě už lovecký výcvik v Těšanech, kam se jedem zítra podívat a od března bychom měli s klukama pomaličku a polehoučku objevovat taje loveččiny :-). Poslušnost také pořád cvičíme, zatím nám to celkem jde, teď ji to chce jen pořádně utvrzovat. Učíme taky skoro každý den postoj, ale ne na pamlsky, protože to co jsem viděla na videu bylo strašný :-/. Učíme bez pamlsků jen s držením hlavy, no že by mu to šlo se říct nedá, stojí jak rozčapená koza přední nohy prohnutý, no děs, ale myslím, že je to den ode dne lepší, tak snad to do toho března nějak nacvičíme :-).

Posudky a diplom opět v sekci výstavy :-).