Krajská výstava Vyškov, Druhá hodina loveckého výcviku + Procházky

20.03.2011 20:44

Po delší době jsem tu opět s aktualitkou, bude poněkud delší, protože se toho u nás děje opravdu hodně :-D. Aktualizovala bych častěji, ale bohužel není čas... takže aspoň ve zkratce shrnu co se u nás dělo za poslední tři týdny... doufám, že nic nezapomenu :-P.

 

Prochajda s Raiem a klukama na poli - 4. 3. 2011

 V pátek jsme se vydali do Heršpic za Sabčou a Raiem na prochajdu :-). Tyler s Raiem opět magořili jako smyslu zbavení :-D. Váleli se na poli v hlíně, přetahovali se o klacky a navzájem si je chtěli ukrást. Procvičovali jsme s Tylerem a Chesterem daun, který nám v tu dobu ještě moc nešel, teď už je to lepší. Foto na rajčeti :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hromadná prochajda Jalovák - 5. 3. 2011

 V sobotu jsme domluvili prochajdu opět u Jalováku. Celkem se zúčastnilo pět psisek s pánečky: já, Chester a Tyler, Ilča a leopard Jack, Katka a ridgebacka Lara a nakonec maďarka Arinn s paničkou. Měla jsem trochu strach, aby se Chester s Jackem "nechytli", ale Jack je zlatíčko, takže v půli procházce jsem Chesterovi náhubek sundala jelikož rvačka nehrozila :-). Všichni pesani byli moc hooodní, prochajdu jsme si všichni užili! Nakonec jsme zakotvili na benzínce v restauračce u Vlka, kde jsme si dali obídek :-). Fotečky ode mě a od Káti na rajčeti :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prochajda k Jalováku s Raiem - 8. 3. 2011

 Opět jsme se vydali na prochajdu se Sabčou a Raiem, ale tentokrát k Jalováku. Svítilo krásně sluníčko a my toho využily a udělaly z našich kluků modely. Fotky vyšly opravdu krásně, můžete se na ně mrknout na rajčeti :-). Po prochajdě jsem ještě cvičila s kluky na zahradě, zaměřili jsme se především na daun a držení aportu ;-). Náš kocour Bárt nás samozřejmě u výcviku pozoroval a mezitím si chytl myšku, kterou mu Tyler pak sebral. Naštěstí máme povel pust už více jak na 90% zvládnutý, takže myš to ještě přežila... mám ji na fotečkách :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prochajda s Raiem a Ádou - 9. 3. 2011

 Ve středu za náma přijela Ilča s leopardem Ádou na prochajdu. Přidala se k nám ještě Sabča s Raiem. Chtěly jsme vyzkoušet jak na sebe budou Chester s Ádou reagovat, jelikož Chester jedince svého pohlaví moc nemusí. Ze začátku bylo vše OK, ale projistotu jsme dali oboum klukům náhubky. Jelikož je Áda mlaďoch a tudíž dost naddržený, tak všechny psiska pořád obskakoval, nejvíc asi Tylera. No a bohužel se to jednu chvíli zdálo Chesterovi asi moc a šel Tylera bránit, takže se kluci dali do křížku, naštěstí měli náhubky, takže se jen vyřvali a pak bylo všechno OK. Tyler je na Ádu teď trochu vysazený a při každé příležitosti ho seřve :-D, což se zase nelíbí mně, takže ho vždycky krotím, protože nechci, aby si na ostatní moc dovoloval.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prochajda s bráchou Greyem ve Zbýšově - 11. 3. 2011

 Po delší době jsme se vydali za bráchou Greyem a Simčou do Zbýšova. Kluci se přetahovali o klacky, našli si dokonce i nějaký starý hadr a roztrhali ho na cáry :-D. Grey dokonce našel mrtvýho bažanta a s Tylerem se o něj přetahovali. Naštěstí byl Greyda na stopovačce, takže si ho Simča přitáhla a s větším úsilím mu bažanta sebrala. Holt začínají z nich být lovci. Tyler je od Greye skoro ve všem cca měsíc pozadu, tak čekám, kdy to na nás taky přijde :-D

 

 

 

 

 

Crufts & Westminster Kennel Club

 Tak jako každý rok se na konci zimy konají dvě největší a nejprestižnější výstavy na světě. Jedna se koná v USA a pořádá jí Westminster Kennel Club a druhá v Anglii - Crufts, na kterou se mohou kvalifikovat i čeští psi. Kvalifikaci na příští rok mohli psi získat letos na Duo Cacibu v Brně. Pro zajímavost sem přidám výsledky, fotky a videa "mých plemen", abyste viděli jak se liší američtí labradoři a výmaři od těch evropských. Nejvíce to jde vidět u plemen dlouhosrstých, např. setrů, kokrů atp...
Nejdříve začnu výstavou, kterou pořádal Westminster Kennel Club v USA a to labradorskými retrívry:

Best Of Breed (BOB) získal pes Ch Kaltrav Caribbean Cruise

a Best of Opposite Sex (BOS) byla fena Ch Tabatha's Plush

zde další výsledky (pouze psi, kteří získali titul)

 

a tady videjko z posuzování labradorů :-)

 

 

Výmarský ohař krátkosrtý

Best Of Breed (BOB) získal pes GCH Silhouettes Lifeinthefastlane

a Best of Opposite Sex (BOS) byla fena GCH Rosewin Clasic Schwin Of Anson

zde další výsledky (pouze psi, kteří získali titul)

a tady videjko z posuzování výmaráků

 

BISe celé výstavy získal Skotský jelenní pes - GCH Foxcliffe Hickory Wind

 

A tady výsledky Crufts, první opět labradoři:

Best Of Breed (BOB) získala fena SH CH RONSARD ME CELEBRAIT SHCM

a Best of Opposite Sex (BOS) byl pes SH CH ALLENIE'S MAVERICK JW SHCM

kompletní výsledky LR zde, stačí vybrat plemeno labrador retriver v gundog group

 

Výmarský ohař krátkosrstý - výsledky:

Best Of Breed (BOB) získal pes CH ENRYB SECRET PARTY JW SH CM

a Best of Opposite Sex (BOS) byla fena SH CH ALMOOR DANCING QUEEN JW

kompletní výsledky VOK zde, stačí vybrat plemeno weimaraner v gundog group

Letos na Crufts měla úspěch i Tylerova babička Pagan (CH Sireva Royalty At Minstergate JW), která vyhrála svoji třídu. A Tylerův otec Axel (CH Sireva Minstergate Paganini JW) získal na Crufts v roce 2009 Reserve Challenge Certificate, tzn. byl druhým nejlepším psem z 200 přihlášených jedinců plemene VOK!

 

Celou výstavu Crufts 2011 vyhrál můj favorit Flat coated retrívr SH CH VBOS THE KENTUCKIAN

 

Druhá hodina loveckého výcviku - 12. 3. 2011

 V sobotu jsme se vydali na další hodinu loveckého výcviku do Těšan. Opět ve stejném složení jako minule - Tyler, Grey a Princess. Předvedli jsme Jaromírovi, co jsme se doma od poslední hodiny naučili a potom jsme přešli na další fázi výcviku. Teď momentálně učíme daun za chůze a další fázi aportu, tzn. aby pes vzal na povel aport z vaší ruky dummyho. Daun nám celkem jde, ale ten aport, to je děs a hrůza hrůzoucí, no jsem zvědavá co příští týden na další hodině předvedeme... fotky z výcviku na rajčeti, ve fotoalbu najdete další odkaz na fotky od Stáni, která byla tak hodná a fotila nás :-). Po výcviku, jsme se ještě prošli po vinohradech, aby se pesani vyblbli a pádili jsme domů.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hromadná prochajda u nás ve Ždánském lese - 13. 3. 2011

 V neděli jsme uspořádali prochajdu opět u nás u Jalováku. Po příjezdu na místo jsme, ale tuhle trasu hned zavrhli, jelikož bylo okolí přímo přecpáno psy a jejich páníky. Takže místo našeho obvyklého okruhu jsme  se vydali do lesa směrem k nám na Nížkovice, kde nikdo nechodí. Prochajda ve Ždánském lese byla parádní, nikoho jsme nepotkali a psiska se vyblbli. Celkem bylo na prochajdě 8 psisek :-). Chester, Tyler, Grey (VOK), Lara (RR), Jack (Lousiánský leopardí pes), Áda (LLP), Aimee (MOK) a Rossie. Jinak prochajda proběhla v pohodě, žádná rvačka se nekonala... akorát Tyler mě ze začátku dost štval, že vyjížděl po Ádovi (pamatoval si to jeho obskakování ze středy), takže jsem ho seřvala a dala na vodítko, protože tohle na ostatní psy prostě dělat nebude. Pak si dal nakonec říct a Ádu nechal napokoji. Fotečky bohužel nemám žáedné, foťák jsem sice měla, ale baterku jsem zapomněla doma. Přidávám aspoň dvě fotečky od Káti. První s názvem "Štelování pesanů na společnou fotku" :-D a druhá je společná :-)

Zleva: Jack (Arakain Vlci Severu), Áda (Adrenalin Espero Koro), Lara (Lambra Katama King), Tyler (Caramel Love de Donawitz), Rossie, Chester, Aimee a Grey (Cartier Love de Donawitz)

Tyler - 6, 5 měsíce

Tyler měl v půli března 6, 5 měsíce. Pořád přibírá a roste, i když už ne tak rychle :-). Opět jsem doplnila jeho růstovou tabulku. Jinak má Tyler demoliční období. Zlikvidoval Betyně keramickou misku, překousal kabel od rádia, urval čudlíky u rádia, vyrval část obložení v boudě a vyškrábal odtama polystyren, okousal a roztrhal kocourovi spodek šplhadla, vyhrabal na dvoře nespočet děr a tak bych mohla pokračovat donekonečna - zlatej Chester, ten byl tááák hodnej, když byl štěně skoro nic nerozkousal, teda až na povlaky na polštáře a na skoro překousanej kabel od světla, kterej byl v elektrice... Teď momentálně chodím na praxi, takže jsem každý den doma o čtvrt na jednu, což je luxus a to znamená, že se můžu klukům dostatečně věnovat. Povětšinou cvičíme, nebo zajdem na prochajdu, buď sami a nebo s kamarády :-). Taky se už začínám porozhlížet po antiparazitních přípravcích, protože měl Chester s Bártem po jednom klíštěti :-/.
Začátkem března jsme byli s obouma klukama na očkování, Tyler dostal tetanus a boreliozu a Chester psincový kašel a tetanus. K tomu ještě jsme nechali Chestera očipovat a vystavit mu pas. Příští týden jedeme na přeočkování :-).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natočila jsem taky video, jak Tyler otravuje Chestera, abyste viděli jak to u nás každý den vypadá :-D. Ty Tylerovy hlasité projevy jsou naprosto normální, holt je trochu víc uřvanej :-D


Krajská výstava Vyškov - 19. 3. 2011

 V sobotu jsme se s našimi přáteli vydali na Krajskou výstavu do Vyškova :-). Po příjezdu ke kulturáku mě málem kleplo, když jsem zjistila, že máme nejmenší kruh na celé výstavě, kde se pořádně nemohla rozběhnout ani čivava... O prostoru okolo kruhu radši ani nemluvit, po chvíli jsme tam byli namačkaný jako sardinky... Až na málo prostoru to byla výstava moooc vydařená a naše parta si odnesla co mohla :-). My jsme byli poprvé ve třídě dorostu spolu s naším bráchou Greyem. Paní rozhodčí se kluci moooc líbili, hodně je chválila, krásnou hlavu, eleganci, přátelskost atp. U Tylera ještě pohyb. Nakonec se paní rozhodčí rozhodla, že známku Velmi nadějný 1 zadá Tylerovi a k tomu ještě titul Vítěz dorostu! Grey dostal známku velmi nadějný 2. Ve třídě dorostu ve fenkách byla ještě naše ségra Cora (Coreen Love de Donawitz), která si odnesla pouze Nadějnou, nechtělo se jí v kruhu vůbec běhat... a já se jí nedivím, protože v tom kruhu se opravdu běhat nedalo :-D. Janča s MOK Darlenkou (Darlen z Menšinské hájovny) si taky vedly skvěle, Darča získala Výborná 1, Vítěz třídy mladých! Ilča s leopardem Ádou (Adrenalin Espero Koro) získali v mezitřídě Výborný 1, Vítěz třídy a následně i titul Krajský vítěz! No a nakonec se dostáváme ke dvěma nejúspěšnějším psiskům naší party a to Princess a Raiovi. Ve třídě štěňat nastoupila Janča s Princess (Blue Eyes Princess Pontanus), která získala VN1, Vítěz třídy štěňat a následně v závěrečkách zvítězila jako Nejlepší štěně fena a porazila i dokonce nejlepšího psa a stala se Nejlepším štěnětem celé výstavy!!!! Sabča s Raiem (Alfredo z Anvesu) nastoupila ve třídě dorostu, kde získali VN1, Vítěz třídy dorostu, následně se s náma proběhli v závěrečkách a v užším výběru se probojovali na první místo a získali titul Nejlepší pes dorost, poté si zaběhli kolečko s vítěznou fenou dorostu, kterou hravě porazili a tak se Rai stal Vítězem dorostu celé výstavy!!! Zážitek to byl naprosto úžasný a jsme moc rádi, že jsme mohli být u toho. Pro obě psiska je to úžasný start do výstavní kariéry a doufám, že pro jejich páníky taky ;-). Z výstavy máme samozřejmě fotečky, i když v ne moc dobré kvalitě... a taky dvě videa, první je Tyler v kruhu a druhé je Rai při posouzení a pak v závěrečkách, kde jsme i my s Tylerem :-). V Tylerové sekci Výstavy najdete posudek a diplom z výstavy.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prochajda u Jalováku s kamarády - 20. 3. 2011

 V neděli jsme měli domluvenou prochajdu u Jalováku s novým maďařím kámošem Dipem a jeho páníky :-). Přidala se k nám ještě Simča se Sabčou, Greyem a Arnoldkem :-). Na této prochajdě jsem se odhodlala vyzkoušet jinou cestu a tak jsme se vydali okolo rybníka po cestě hezky do lesa. Po nějaké době jsme došli ke krásnému "jezírku" nebo spíš tam po těžení jílovité hlíny zůstala obrovská díra, která se zaplnila nádherně čistou vodou z lesa. Chester samozřejmě neodolal a po cca 4 měsících si opět zaplaval ve vodě, lovil klacky a byl úplně šťastný! Tyler to nemohl vydržet a chtěl Chesterovi klacek sebrat, lítal okolo břehu jako magor a nakonec se rozběhl a skočil do vody. Zůstala jsem úplně čučet, ponořil se i s hlavou na dobrých pět vteřin pod vodu, pak vyplaval a cákal nohama všude kolem sebe :-D. Vylezl, otřepal se, ale zpátky už nešel, tak jsem zvědavá jestli tohle pro něj nebude negativní zkušenost... s Chesterem se mi stalo úplně to stejný a pak jsem ho do vody nemohla dostat, zlomila jsem to až na aport :-). No uvidíme, zkusím to, až bude hezky teplo a voda nebude tak studená. Po osvěžení psisek jsme se vydali po cestě dál a došli jsme na křižovatku, kde jsme se dali doleva a šli jsme zpět směrem k Jalovému dvoru. Potom co jsme došli k autu, jsme se rozloučili a já s psiskama jsme pádili do Heršpic, kde na nás čekala Sabča s Raiem. Naložili jsme je do auta a jeli zpátky k Jalováku na další prochajdu, aby se Rai vylítal. Šli jsme tu stejnou trasu a opět jsme došli k jezírku, kde si Chester zaplaval a Tyler s Raiem lítali okolo břehu a marně se snažili přilákat Chestera k sobě :-D, ale do vody ani jeden z nich nevlezl :-P.