Nemoc :(

21.12.2008 15:48

 

Minulou sobotu začala naše Safira kulhat. Moc jsme tomu nevěnovali pozornost, protože když jsme jí nožku prohmatávali, tak ani nezamňoukala. Z toho jsme s taťkou usoudili, že má nožku jen naraženou. V pondělí se to, ale rapidně zhoršilo. Nechtěla nic jíst, moc nepila, hodně zhubla, její srst zmatněla a byla celkově apatická. To už nám bylo fakt divný, tak jsme s ní ve středu zajeli k veterináři. Ten jí na nožce nahmatal strup a zjistil, že jak se Safira prala s Bártem, tak ten jí poranil a do ranky se jí dostala infekce. Ranka se zatáhla, ale infekce zůstala v těle. Tak jí pan veterinář dal tři injekce - jednu proti bolesti, druhá byla antibiotikum a třetí největší a nejbolestivější byla výživa a vitamíny.

Po injekcích začala Safira sama pít, ale jíst ještě nechtěla. Ve čtvrtek se trochu zlepšila a vzala si trošku kapsičky pro kočky. V pátek už byla lepší a byla míň apatická. V sobotu jsme jeli k veterináři znovu a ten opakoval celou proceduru znovu. Řekl nám, že se pomaličku lepší, ale že to není pořád ono a tak nám ještě dal prášky proti infekci a taky umělou výživu pro kočky, aby Safira nabrala sílu.

Po příjezdu domů injekce naplno zabraly, protože asi centimetr níž pod rankou co měla na noze jí začal vytékat hnis. Což je naprostá paráda, protože infekce se jí dostává v podobě hnisu ven z těla. Taky začala našlapovat na nohu a dneska šla sama k jídlu. Doufám, že se to bude jen zlepšovat a Safira se nám naplno uzdraví

 

No a teď k veselejším věcem. Přidali jsme do fotogalerie vánoční přáníčka od našich kamarádů, tak se můžete pokochat zde . Všem za přáníčka mooc a mooc děkujeme, hodně nás potěšila :)

Včera měla pánička osumnácté narozeniny, takže se může konečně přihlásit do kurzů autoškoly abychom mohli jezdit na cvičák a různý akce. Noo a když měla panička ty narozeniny, tak jsem jí přemluvil k tomu, aby udělala nějaké naše společné fotky