Novinky červenec, Výcvikový tábor Těšany, Krajská výstava Žebětín a spoustu dalších novinek

31.07.2011 22:04

Tyler 10 měsíců

Na konci června oslavil Tyler 10 měsíců. Opět jsem doplnila jeho růstovou tabulku, kde se už v podstatě nic nemění a taky jeho aktuální postojovku. Fotky opět na rajčeti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chesterova štěňata slaví 3. narozeniny

Dne 28. 6. oslavilo šest Chesterových potomků své třetí narozeniny. Utíká to strašně rychle. Takže Agnes, Luxi, Asto, Brete, Enny a Endy přejeme vám s taťkou Chesterem všechno nejlepší a hlavně spokojený život s páníky :-).

 

Lovecký výcvik červen

Přidávám fotky ze cvičení s kachnou. Cvičili jsme převážně ztracenou a vlečky. Obojí Tylerovi jde hezky, až na aporty u kterých si začal vymýšlet kraviny, takže jsme zpět na začátku a učíme řádné předsednutí a odevzdání zvěře.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lovecký výcvik v Těšanech a plavčo s Princess u Jalováku 2. 7.

 V sobotu jsme se opět vydali na výcvik za Jaromírem do Těšan v obvyklém složení já a Tyler, Simča a Grey, Janča a Princess (mimochodem pomáhám Janči s webovkama pro Princess, zatím jsou na začátku, doplňuju informace, takže mějte chvíli strpení, odkaz zde). Na téhle naší sedmé výcvikové hodině jsme cvičili ztracenou s pernatou, vlečky pernaté a poprvé jsme si vyzkoušeli hledání v poli. Tyler mě překvapil, že se snažil hledat a běhal. Když jsme totiž zkoušeli hledání před 2 měsíci, tak se mi nehnul od nohy, takže tohle byla příjemná změna :-). Po výcviku jsme ještě s Jančou zajeli k Jalováku, kde si psiska zaplavali, sice né moc dlouho protože začalo pršet, ale i tak jim to podle mě stačilo. Fotky na rajčeti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prochajda v Heršpicích s Raiem 4. 7.

 V pondělí jsme se s klukama vypravili za Sabčou a Raiem na prochajdu do Heršpic. Fotky najdete na rajčeti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prochajda ve Zbýšově s bráchou Greyem 5. 7.

 V úterý jsme se vydali na prochadu do Zbýšova za Greydou. Při té příležitosti jsme pocvičili i vlečku v obilí s kachnou a taky ztracenou. Vlečka byla zatraceně těžká, ale oba kluci nezklamali, dohledali kachnu a přinesli.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prochajda v Rešicích u ségry Cory 6. 7.

 Ve středu jsme se vydali spolu se Simčou poprvé na prochajdu za ségrou Corou do Rešic (nedaleko Dukovan). Celkem bylo na prochajdě pět psisek - Tyler, Chester, Grey, Arnold a Cora. Šli jsme na prochajdu do polí cca kolem 13.30 h, takže si umíte představit jaké tam bylo nesnesitelné vedro. Psiska i v tomhle počasí šmejdila v poli a hledala zvěř, což se jim i několikrát povedlo, takže si udělali menší výlet a my musely čekat, než se uráčili vrátit :-D, holt jsou to lovečáci. Zhruba po 3 hodinách jsme se vrátili totálně vyčerpaní, ale spokojení, protože prochajdu jsme si užili :-).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prochajda v Lulči s Laurou 7. 7.

 Po dlouhé době jsme se vypravili na prochajdu za holkama do Lulče. Bylo opravdu velké vedro, takže jsme se vydali k Hartlůvce, kde jsme strávili většinu času procházky. Potom se začalo zatahovat a hřmít, takže jsme se radši vrátili lesem zpět k Milči :-).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cvičení s pernatou u Jalováku 7. 7.

 Ještě ten den co jsme dojeli od Milči, jsme byly domluvené se Simčou na cvičení s kachnou u Jalováku. Cvičili jsme aport z vody a také ztracenou na louce, která je vedle rybníka. Před tím než Simča dojela k Jalováku jsme si s Tylerem stihli zaplavat :-).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Betyna slaví 14. narozeniny

 Dne 12. 7. měla Betyna 14 let, ale oslavu jsme udělali až teď protože jsem ten týden byla na výcvikáči v Těšanech, takže na patlání se s dortem nebyl čas. Za celou naši smečku přejeme Betyně všechno nejlepší a hlavně hodně zdravíčka a aby byla v dalších letech pořád tak aktivní jako je teď :-).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Výcvikový tábor Těšany - 9. - 15. 7.

 Výcvikový tábor začínal v sobotu a končil v pátek. Na konci výcvikáče se konaly zkoušky speciálních vodních prací na které jsme se byli také podívat. Výcvik začínal běžně ráno v 8 hodin, cca o půl dvanácté jsme šli na oběd a pokračovalo se cca od 13 hodiny až do 16 hodin. Tento výcvikáč byl zaměřen na speciální vodní práce a příprava na lesní zkoušky, takže jsme si vyzkoušeli opravdu od všeho něco. Ráno jsme většinou chodili do pole, kde jsme cvičili aport jak pernaté, tak srstnaté. U pernaté nám aport šel hezky, teda až na to předsednutí, to cca před měsícem ruplo Tylerovi v bedně a začal dělat kraviny, takže buď přijde se zvěří ke mně z boku a sedne si a nebo si nesedne vůbec a čumí na mě jak na blbečka. Se srstnatou je to horší, zajíce sice vezme, ale hraje si s ním. Než ho pořádně vezme, tak si ho snad 20 x otočí a pak se uráčí přijít. Takže musíme pilovat, pilovat a pilovat. Poté jsme cvičili i ztracenou pernatou. Ta nám šla dobře. Samozřejmě nesměly chybět vlečky jak pernaté tak srstnaté, ty Tyler miluje, takže tam moc problém nebyl. Další věc co jsme zkoušeli byl společný hon - děs a hrůza! Místo toho aby hledal, tak šel otravovat ostatní psy, potom se teda uráčil přijít ale nezdálo se mi, že by extra běhal. Zkoušeli jsme i solo hledání, tam chodil jak lemra líná, takže tady děs. No máme ještě co dělat :-/. To by bylo z pole vše.
V lese jsme zkoušeli pouze šoulačku, ta Tylerovi napoprvé šla moc hezky. Další disciplínu z LZ jsme zkoušeli barvu. Tyler šel krásně pomalu a hezky po stopě, sice dvakrát sešel, ale jednou se sám opravil, byla jsem z něho nadšená, byl moc šikovný!
No a nakonec voda, tam jsme strávili nejvíc času. Pro nás největší katastrofa Ochota na hluboké vodě, Tyler když nevidí, že na hladině není aport tak do vody nechce, proč by taky hledal když tam nic není že? No každopádně se to postupem času zlepšovalo díky skrytým aportům (tzn. že měl zakryté oči, hodil se aport do vody, pes slyšel šplouchnutí a věděl že tam něco je), to naběhl do vody skoro vždycky a hledal, reagoval krásně na směry. Místo aportu jsme pak házeli do vody jen šutr, aby slyšel ten dopad do vody. S tím taky problém nebyl a hledal fakt hezky, ochota super! Jenomže nastal potom kámen úrazu, když se do vody nic nehodilo a neslyšel ono šplouchnutí, tak prostě hledat nešel a v tomhle byl zabržděnej celej týden. Teď se to trochu zlepšilo a věřím, že to bude lepší, potřebuje asi trochu víc času... Princess s Greyem jsou vodaři tělem i duší, takže ti povzbuzování opravdu nepotřebují, holt každej pes je jinej.
Další disciplíny zvládal na jedničku, nebo spíš na čtyřku :-P. Klid na stanovišti naprosto bez problémů (psovi nesmí vadit výstřel), přinášení kachny z hluboké vody (s výstřelem), taky v pohodě, teda až na to předsednutí že... hledání kachny v rákosí - prostě paráda! Zatím neměl problém hledat 4 - 5 minut a kachnu vždycky našel. S rákosím jsem byla spokojená :-)

Výcvikáč byl super, sice byl náročný jak psychicky, tak fyzicky, ale hodně to pomohlo rozkrýt spoustu problémů, které musíme nadále pilovat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prochajda u Jalováku s Greyem a Arnoldkem 16. 7.

 Odpoledne v sobotu jsme se vydali se Simčou na prochajdu k Jalováku. Udělali jsme klasický okruh lesem a ke konci se psiska osvěžili v rybníku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prochajda do lesa 22. 7.

 V pátek jsme šli s klukama na prochajdu u nás v Nížkovicích. Vzala jsem sebou i foťák a vyšlo z toho kolem 400 fotek :-D. Nejvíc se povedly ty v lese, kde kluci krásně pozovali na pařezu :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krajská výstava Žebětín 23. 7.

 V sobotu se konala Krajská výstava v Brně v Žebětíně na kterou jsme se přihlásili. Společnost nám dělala Simča s Greyem a Janča s Princess. Na výstavě byl i náš flatí kamarád Rai se Sabčou, kteří získali ve třídě mladých V1, Vítěz třídy! Moc gratulujeme!!!

Výmaři šli opět jako poslední a před náma bylo 50 psů, takže čekání bylo opět dlouhé. Nastupovali jsme ve třídě mladých spolu s bráchou Greyem. Dnes měl větší úspěch Tyler, rozhodčí se líbily elegantní typy psů, takže Tyler si odnesl V1, Vítěz třídy! Simča musí s Greyem zapracovat na pohybu, který už na procházkách pilně trénujeme :-). Jinak Greyda si odnesl V2. Janča s Princess opět zářily a odnesli si V1, Vítěz třídy! V závěrečkách se bohužel ani jednomu nepodařilo zabodovat, až na Princess, která se aspoň dostala do užšího výběru 5 nejhezčích mladých fen. Posudek a další info opět v sekci výstavy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prochajda ve Zbýšově s Greydou a Arnoldkem 25. 7.

 Opět jsme se domluvily se Simčou na prochajdě u nich ve Zbýšově. Tentokrát jsme si udělali velikej cca 4 hodinovej okruh, takže psiska byla totálně mrtvá. Greyda si mimo jiné užil své bahenní koupele v blátě, asi se chtěl stát modrým výmarem :-D. Fotky na rajčeti - ty Greydovi opravdu stojí zato :-D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ve Zbýšově 28. 7.

Opět jsme se vypravili na procházku za Simčou. Fotky na rajčeti

 

 

 

 

Lovecký výcvik v Těšanech

V sobotu jsme se po 14 dnech od výcvikového tábora rozjeli do Těšan na další hodinu loveckého výcviku a taky to bylo sakra poznat, co ty naše kvítka vyváděla, puberta s nima lomcuje teda pořádně. Nejvíc se to projevuje u aportu u kterého jsme nikdy neměli problém. Teď se Tyler prostě uráčil, že aport bude brát do huby na 20x a ještě si s ním bude hrát. To samé s předsednutím, proč bych si sedal rovně když můžu z boku že? No na zabití... Takže teď jen pilujeme, pilujeme a pilujeme. Poprvé s náma byla na výcviku i naše ségra Ryan, páníci od Princess jsou na dovči, takže Princesska má teď na chvilku od výcviku pokoj :-).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prochajda se ségrou Corou a bráchou Greyem u Jalováku - 31. 7.

V neděli jsme domluvili prochajdu se ségrou Corou, přidala se nám i Simča s Greydou. Šli jsme delší okruh okolo Jalováku, který trval cca 3,5 hodiny. Psiska se proběhla pořádně lesem a taky si zaplavala v rybníku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tyler 11 měsíců

Koncem tohoto měsíce, konkrétně 31. 7. oslaví Tyler 11 měsíců, tím pádem už pomalu začínám objednávat dárečky na jeho narozeniny. Opět je doplněna růstová tabulka o postojovou fotku a další foto najdete na rajčeti.