Novinky srpen - TYLER NAROZENINY! MVP Bratislava, MVP Mladá Boleslav, Lovecký výcvik, procházky

02.09.2011 23:24

Lovecký výcvik v Těšanech (9. hodina) - 4. 8.

Opět jsme se vydali na výcvik do Těšan. Cvičili jsme převážně jen s králíkem, který nám dělá dosti velké potíže. Aport je pro nás myslitelný jen a pouze na vodítku, jelikož Tyler si se srstnatou prostě hraje. Chytne ji, zatřepe s ní, vyhodí si ji do vzduchu, chytne ji a pak jde prosím k paničce. No prostě na zabití. Zkoušeli jsme i vlečku srstnaté... no našel ji krásně, ale zase ty kravinky... Ke konci výcviku jsme zkoušeli ještě aport z vody a ochotu na hluboké vodě. Aport byl super a ochota překvapivě taky! Na výcvikáči jsme s ní měli celkem problémy, ale teď se to začalo postupně zlepšovat, takže paráda!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Prochajdy začátek srpna

Přidávám fotky z procházek ze začátku sprna, jsou tam fotky především portrétové z louky a potom i nějaké z pole, kde kluci lítali v obilí a moc se jim to líbilo, hlavně našemu šedivákovi :-P.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V lese na houbách - 9. 8.

V úterý jsme se s taťkou vypravili do lesa na houby, samozřejmě, že nám společnost dělali psiska, která to brala jako super výlet a v lese oba kluci lítali jak splašení. Hub jsme nasbírali celkem dost, více najdete na rajčeti :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Návštěva Crazy a Easy - začátek srpna

V úterý navečer za námi přijela Zdeňka s Easynkou a jejich novou čtyřnohou posilou Crazy. Ukazovala jsem holkám, jak učit malou Crazy postoj, jelikož se s ní Zdeňka chystá na výstavy. Malá je pěkná divoška, o tom se ostatně přesvědčili oba naši kluci, když je malá vyzývala ke hrám :-).

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kluci na poli - začátek srpna

Přidávám fotky z blbnutí našich kluků na poli, které sousedí s naší zahradou. Podařilo se mi tu zachytit opravdu pár moc hezkých momentek :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lovecký výcvik (10. hodina) - 11. 8.

V půli srpna jsme opět vyrazili na výcvik do Těšan. Cvičili jsme s bažantem aport a vlečky. U aportu zase Tyler trochu vymýšlel, ale po několika opakováních hezky pracoval. Zkoušeli jsme i aport srstnaté. Opět prováděl stejné kraviny jako na minulém výcviku, ale ke konci to bylo už lepší. Zkoušeli jsme také společný hon, kde byl Tyler moc pochválen, že hezky hledal a byl ovladatelný. Ke konci jsme zkoušeli ještě aport z vody, který byl také bez problémů.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prochajda se ségrou Ryan a bráchou Greyem

V srpnu za námi přijela naše chovatelka Lenka se ségrou Ryan. Přidal se k nám i brácha Grey se Simčou a užili jsme si parádní asi 4 hodinovou prochajdu ve Zbýšově. Pár fotek na rajčeti.

Procházky a Lovecký výcvik s Greyem - srpen

Přidávám fotky ze srpnových procházek s Greydou. Ke konci jsou i fotky z výcviku se zvěří, za kterou děkujeme moc Olči. Zkoušeli jsme opět aport zajíce u kterého zase Tyler dělal kraviny, tak jsem se už pěkně nasr... a pánovi jsem velmi důrazně vysvětlila, že takhle to opravdu nejde! A světe div se, po tomhle mém zákroku Tyler srstnatou uchopí a přináší bez těch jeho kravinek! Takže aspoň už vím co na něj platí a snad jsme tenhle jeho menší vzdor tímhle zlomili! Taky mám pár fotek z procvičování aportu s bažantem s kterým neměl problémy.

 

 

Duodanube Bratislava sobota - 20. 8.

V sobotu jsme se vydali spolu se Simčou a Jančou na výstavu do Bratislavy. Cesta byla v pohodě a na místo jsme dorazili poměrně včas. Čekání bylo opravdu dlouhé a v tom horku dost nesnesitelné. Před námi bylo skoro 60 psů, takže na řadu jsme se dostali až kolem půl druhé odpoledne.

Posuzoval nás italský rozhodčí a v naší třídě mladých bylo pět psů: Tyler, Grey (Cartier Love de Donawitz), Fean Way Sachmet, Brutus Dolný Malachov a Darax Sachmet. Rozhodčí dal spíše na postoj, v pohybu nás nechal snad proběhnout jen jedno kolečko. Napsal nám moc hezký posudek, zadal známku Výborný a šli jsme čekat na pořadí. O CAJCe se rozhodoval mezi Tylerem a Greyem. Nakonec ho zadal bráškovi, který získal svého prvního CAJCe a započal tak Jch. SK! Tyler tedy dostal známku V2. V sobotu jsem s Tylerem moc spokojená nebyla, v postoji se mi zdálo, že se dost prohýbal a potom co jsem viděla ty fotky, tak jsem byla ráda, že toho CAJCe nemáme, protože si ho za ten svůj postoj fakt nezasloužil. Zato Grey stál opravdu nádherně!
V mladých fenách dostala svého dalšího CAJCe do sbírky naše ségra Coreen Love de Donawitz a kámoška Blue Eyes Princess Pontanus si vyběhala Výborná 3. BOBa nakonec získala Pavla s Alfíkem (Alan od Potoka Kačáku) a v závěrečkách se jim také dařilo - BIG 3.

Odpoledne jsme ještě čekali na závěrečky, kde se proběhla Cora s Greyem o nej mladého jedince, ale bohužel neměli ani jeden štěstí na rozhodčí, těm se evidentně lovecká plemena nelíbila a ani se na ně nepodívali.

Posudek a další info v sekci výstavy.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Duodanube Bratislava neděle - 21. 8.

V neděli jsme opět vyrazili do Bratislavy a jen tiše jsme doufali, že nebude takové vedro jak předcházející den. Bohužel bylo ještě o pár stupňů víc než v sobotu, takže jsme se při čekání než půjdem na řadu skoro roztíkali.

Na řadu jsme přišli cca kolem půl jedné a posuzoval nás český rozhodčí pan Josef Němec. Ve třídě jsme byli jenom tři: Tyler, Grey  a Fean Way Sachmet. Pan rozhodčí nám napsal opět moc hezký posudek, zadal známku Výborná a šli jsme čekat na pořadí. Tentokrát se díval hodně na pohyb a rozhodoval se opět mezi Tylerem a Greyem.  Nakonec zadal CAJCe Tylerovi z čehož jsem měla opravdu velkou radost a tím pádem jsme postoupili o další krůček k Jch. SK. Takže tím pádem nás čeká až lednový Trenčín a do listopadové Nitry pojedeme fandit Greydovi.

Ve fenách opět bodovala ségra Cora, která získala dalšího CAJCe a tak dokončila Jch. SK! Moc gratulujeme! Princess získala Výborná 4. O BOBa jsme si zaběhali spolu se ségrou Corou, Pavlou a Alfíkem a CACIBovou fenkou. BOBa opět získala Pavla s Alfíkem a v závěrečkách získali BIG 4! Moc gratulujeme!

Po oba dny se výstavy zúčastila i Sabča s Raiem, kteří v sobotu získali V2 a v neděli V1, CAJC, takže v podstatě se asi Tyler s Raiem domluvili na stejných známkách :-D. Jinak také moc gratulujeme a Sabči děkuju za to, že mi v neděli dělala hlavního fotografa :-).

V závěrečkách o nejlepšího mladého psa se nás utkalo kolem 50. Posuzoval švýcarský rozhodčí. Když okolo nás jen prošel, tak jsem věděla, že z toho nic nebude, ale pak udělal pár kroků zpět a díval se na Tylera v postoji, který stál jako socha a ukázal na nás, takže jsme se dostali do užšího výběru mezi 6 nejlepších mladých psů výstavy! Potom po nás chtěl běžet diagonálu, kterou Tyler totálně zkazil, začal si tam hopsat jako koník a ke konci nechtěl vůbec běžet, takže to mě už bylo jasné, že na bedně opravdu nebudem, jelikož v závěrečkách se dívá hodně na předvedení, které bylo v pohybu u nás otřesné, takže nic... snad příště.

Posudek opět v sekci výstavy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prochajdy s Raiem - srpen

Na rajče přidávám pár fotek ze srpnových procházek se Sabčou a Raiem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Plavčo s klukama u Jalováku - 24. 8.

Jelikož celý týden panovala tropická vedra, strávili jsme skoro každý den cca hodinku až dvě u Jalováku. Ve středu jsem vzala i foťák a neodolala jsem chladivé vodě, takže jsem si s klukama hezky zaplavala.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bárt slaví 1. narozeniny 25. 8.

Ke konci sprna oslavil náš kocourek své první narozeniny. Nevím, kdy se doopravdy narodil, jelikož je nalezenec, ale podle jeho stáří když jsme ho našli vypadal na kotě, které se narodilo ke konci léta :-). Takže Bártíku, přejeme ti s naší smečkou všechno nejlepší k narozeninám a hlavně spoustu zdravíčka a chvil strávených s naší smečkou :-).

 

 

 

 

V červenci byl Bárt na kastraci, všechno zvládl v pohodě a druhý den byl jako rybička. Pár fotek jak se probíral z narkozy

MVP Mladá Boleslav 27. 8.

V sobotu jsme se vydali na další výstavu, tentokrát u nás v ČR. Posuzování šlo tentokrát opravdu rychle, bylo před námi jen 15 psů. Počasí bylo ideální, postupně se začalo zatahovat, takže nebylo vedro. Výmary posuzoval pan Petr Buba z kterého jsem měla celkem strach, VDčkama nešetřil.  Ale schválně jsem tuhle výstavu nahlásila, abych věděla co na Tylera řekne, protože výmarům opravdu rozumí. V kruhu nás bylo celkem pět, Tyler, brácha Castor (Calvin Love de Donawitz), Bárt od Marfyho, Diamond Shefis a Darax Sachmet. V kruhu jsme byli v pořadí celkem třetí. Rozhodčí si psy prohlídnul a seřadil si je podle postoje, takže jsme šli s Tylerem automaticky na první místo. Potom jsme se dali do pohybu a pan Buba opět přeřazoval psy, ale nás nechal pořád na prvním místě. To už jsem začala být opravdu nervózní, protože nám šlo o titul a tak jsem se snažila na prvním místě s Tylerem udržet. Nadiktoval nám moc hezký posudek, nechal nás abychom se proběhli na diagonále, kterou Tyler totálně zkonil, musela jsem ho táhnout jak tele na porážku, takže proto v posudku - v postoji lepší než v pohybu... Když měl posouzené všechny psy, nechal nás proběhnout opět několik koleček a zařadil bráchu Castora na druhé místo. To už jsem viděla celkem bledě, protože Castor je kus pořádnýho psa a Tyler je oproti němu fakt prcek. Nakonec nechal běhat jen nás dvě s Hankou a rozmýšlel se komu dá CAJCe, takže opět bratrský souboj, jak jinak :-D. Potom porovnával hlavy kluků a jejich barvy, Tyler byl ze všech psů nejsvětlejší, a řekla bych, že i Tylerův výraz se mu líbil více (teda tak mi to aspoň řekl při psaní posudku, že má krásnou ušlechtilou hlavu), takže jsme CAJCe získali my. A já měla obrovskou radost, jelikož tohle je náš první titul v ČR a tím pádem jsme započali Jch. CZ! Vůbec jsem si nedávala naději, že bychom mohli začít českého jch. jelikož je tu daleko větší konkurence.

V mladých fenách bodovala naše kamarádka Blue Eyes Princess Pontanus, která získala ze 7 fen CAJCe, takže postoupila o další krůček k Jch. CZ! Kamarádka Kessy (Iconic Lady Sirius Nova) dostala Výborná 2 a ségra Coreen Love de Donawitz - Výborná 3! Všem moc gratulujeme!

Ke konci jsme běželi s Princess o Junior BOBa, kterého nakonec získala Princezna. BOBa zaslouženě získala krásná Azzis Velis Nolis, která v závěrečkách zabodovala a získala BIG1! Všem moc gratulujeme!!!

Posudek opět v sekci výstavy ;-).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prochajda s Raiem - 29. 8.

V pondělí jsme zajeli na prochajdu do Heršpic za Sabčou a Raiem. Šli jsme směrem k vírovce, stočili jsme se k nám na Nížkovice a od nás jsme se dali směrem k lesu, prošli jsme lesem a zamířili opět k vírovce a zpátky do Heršpic. Byla to moc příjemná podvečerní prochajda na které jsem nafotila spoustu hezkých fotek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prochajda s Jackem a Raiem - 30. 8.

V úterý dopoledne za námi přijela Ilča s Jackem a přidala se k nám i Sabča s Raiem. Šli jsme opět obvyklou delší trasu okolo Jalováku. Pár fotek na rajčeti

 

 

 

 

 

Kluci a jejich blbnutí s balonkem na poli

Skoro každý den chodíme s klukama za barák na pole, kde klukům hážu balonky na šňůrce. Oba jsou jimi jak posedlí a když balonek vidí, tak by mohli zešílet :-D. Fotky z lítačky za balonkem na rajčeti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tyler 12 měsíců

Tyler tento měsíc oslavuje jeden rok. Opět jsem doplnila postojovou fotku a jeho míry do růstové tabulky. Také přidávám několik fotek z jeho 12 měsíce života :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oslava Tylerových 1. narozenin

Dnes 31. 8. oslavil Tyler své 1. narozeniny! Je to až neuvěřitelné jak to strašně rychle uteklo. Pamatuju si, jako by to bylo teprve včera, co mi došla smska od Lenky, že vrh C je na světě a mezi těmi malými šediváčky je ten můj vytoužený a dlouhou dobu plánovaný :-). Rok s ním byl plný zážitků, radosti, ale i infarktových stavů :-D, to k výmarům prostě patří. Díky němu jsem poznala spoustu skvělých lidiček a podívala jsem se na místa, kam bych se normálně nevydala. Skoro každý den mě něčím překvapuje a život bez něj si už neumím představit. Věřím, že to spolu dotáhneme hodně daleko jak na poli výstavním, tak pracovním :-). Už teď má rozjeté dva junioršampiony a věřím, že dospělácké šampionáty budou zanedlouho následovat. Když vidím jeho chuť při práci a jeho nadšení jsem si téměř jistá, že příští rok naše snažení zúročíme na zkouškách vloh, podzimních, speciálních vodních prací a doufám, že i lesních. Takže ti Tylere přeju všechno nejlepší a doufám, že každý den s tebou bude plný radosti a nových zážitků, tak jako doposud :-)

Na rajčeti můžete shlédnout fotky z oslavy a Tylerovy dárky. Dostal převážně sušené pochoutky, pamlsky, konzervy, brokátový obojek, reflexní obojek, rubitku ke známce na obojek a hračky - mezi jeho nejoblíbeněší patří obr uzel na přetahování. Samozřejmě nesmím zapomenout na dortíka, kterého Tyler skoro celý spráskal sám a na chudáka Chestera zbyla jenom zeleninová část, jelikož náš mladý pán všechno maso sežral :-D.

Děkujeme vám moc za přáníčka k narozeninám. Opravdu mě potěšilo, že jste si na Tylerovi narozeniny vzpomněli, aniž bych se o tom zmiňovala na webu. Moc si toho vážím :-).