Novinky září - Klubovka VO zámek Ohrada, NVP Brno a další novinky

19.10.2011 20:36

Procházka s Greyem u nás - 1. 9.

 Den po narozeninách jsme udělali klukům menší narozeninovou prochajdu u nás v Nížkovicích. Šli jsme naši obvyklou trasu směrem k lesu. Fotky na rajčeti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

S Meggie a Greyem u Jalováku - 3. 9.

 V sobotu jsme vyrazili na procházku k Jalováku se Simčou a Greyem. Tentokrát se k nám přidala naše nová výmaří kamarádka Meggie s paničkou Evou. Užili jsme si super procházku, kterou musíme co nejdřív zopakovat :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S Greyem ve Zbýšově - září

 Fotečky z procházek ve Zbýšově s bráchou Greyem a Arnoldkem najdete opět na rajčeti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klubová výstava VO - Zámek Ohrada - 11.9

V neděli se konala Mezinárodní klubová výstava VO v Hluboké nad Vltavou  na  loveckém zámku Ohrada. Zúčastnilo se přes 120 výmarských ohařů. Na výstavě se sešli všichni naši sourozenci, bylo fajn je po delší době zase vidět :-). Při této příležitosti jsme dodatečně oslavili první narozeniny Céček z de Donawitz :-). Všechna Céčka byla nahlášena do třídy mladých, takže dosti velká konkurence :-). U nás ve třídě mladých psů bylo nahlášeno 13 jedinců, takový počet jsme s Tylerem ještě nezažili, takže by pro mě byl moc velký úspěch se dostat do užšího výběru. Tím by se pro mě potvrdily Tylerovy kvality, že by se dokázal prosadit i ve větším počtu psů, jelikož na výstavách je nás ve třídě maximálně 3 - 5 jedinců.
Do kruhu jsme nastupovali jako úplně první, takže jsme měli posouzení rychle za sebou, dostali jsme opravdu krásný posudek, bez jediné výtky a chybičky. Zato Greydovi (Cartier Love de Donawitz) se tentokrát moc nechtělo, byl otrávený a tak se to podepsalo i na jeho předvedení a následně posudku i známce VD :-(. To samé bráškovi Casperovi (Casper Love de Donawitz), který bohužel nebyl ve výstavní kondici, jelikož je v aktivním výcviku na zkoušky, takže pár kileček shodil a tím pádem mu rozhodčí zadala taky VD (mimochodem jako jediný z vrhu už má za sebou PZ a i LZ v I. ceně!!!). O celkové pořadí jsme nastupovali s dalšími pěti psy. Oběhli jsme si kolečko a stavěli jsme psy do postojů, jelikož bylo úmorné vedro, tak se Tylerovi nechtělo jak běhat, tak ani moc stát, nehorázně se prohýbal :-(. Výborný 4 získal brácha Berry (Cashmere Love de Donawitz), Výborný 3 získal brácha Castor (Calvin Love de Donawitz), to už jsem si říkala, že nemáme šanci, že se neumístíme, ale to jsem se pletla, Výborný 2 zadala rozhodčí Tylerovi, takže jsem měla radost, že se Tyler umístil na klubovce tak vysoko, ale na druhou stranu mě mrzelo, že ten CAJC nám utekl jen o chlup a to podle mě jen kvůli předvedení :-/, takže jsem si dala předsevzetí, že budem pilovat, pilovat a pilovat, ale nějak mi nejde najít ten správný grif u kterého by se Tyler pořádně rozběhal, tak snad na něco příjdu.

Našim ségrám se taky moc dařilo, ve třídě mladých bylo nahlášeno 14 fen. Cora (Coreen Love de Donawitz) získala Výborná 2 a Ryan (Carrie Love de Donawitz) získala Výborná 1, CAJC a v závěrečkách i Klubového vítěze mladých!!! Naše mamka Gina (Multich. Interch. Eterenal Vision At Sirius Nova) taky ve třídě šampionů nezahálela a získala V2, res. CAC!

Klubovou vítězkou se stala krásná Azzis Velis Nolis, klubovým vítězem, vítězem plemene a vítězem celé výstavy se stal Tylerův polobrácha (po taťkovi Axelovi - Sireva Minstergate Paganini) Hanky Panky With Sirius Nova! Nejlepší chovatelská stanice - Sirius Nova (chovatelská stanice Tylerovy matky).

Klubovka se konala při příležitosti 45. výročí založení klubu VO a dva dny před klubovkou se konal Memoriál R. Jakoubka (Všestranné zkoušky), kterého se zúčastnila i Tylerova matka Gina. Z 20 nastoupených psů dokončilo zkoušky pouze 14 psů, z toho pouze 6 v I. ceně a zbytek ve II. a III. ceně. Zkoušky jsou to opravdu náročné a o to mám větší radost, že Gina dopadla skvěle! Získala I. cenu, 453 bodů a celkově se umístila na 6. místě. A jako třešničku na dortu získala ocenění za Nejlepší práci na vodě! Jsme s Tylerem na mamku moc pyšní a já jen doufám, že Tylerp půjde aspoň trošku v Gininých stopách.

Celkové výsledky najdete na webu klubu VO a nebo na tomto odkazu. Posudek najdete v sekci výstavy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Národní výstava psů Brno - 17. 9.

Týden po klubovce se konala národka v Brně. Naštěstí to máme kousek, takže jsme nemuseli vstávat tak brzo :-). Výmaři šli opět jako poslední, takže jsme čekali na posouzení snad do 13 hodiny. Odpoledne se udělalo hezky teplo, což bylo celkem fajn :-). V mladých jsme byli sami, takže jsem se jen modlila, aby nám slovinský rozhodčí nezadal VD nebo Véčko bez titulu. To se naštěstí nestalo a tak získal Tyler svého druhého českého CAJCe :-). Trochu mě mrzelo, že jsme nezískali Junior BOBa, myslím si, že na to Tyler měl, ale tak nedá se nic dělat... Národního vítěze získal Brain Alfa Ori od Evči a velký úspěch zde měla Laila (D´Laila Sirius Nova Af Fala Love´a), která zviditelnila plemeno výmarského ohaře. Získala V1, CAC, NV, BOB, BIG, BOD a následně druhý den i BIS!!!

Posudek najdete v sekci výstavy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S Raiem v Heršpicích - září 2011

 Přidávám fotky z procházek s flatíkem Raiem a Sabčou z měsíce září :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 S Greyem u nás - prochajda a procvičování dohledávky z rákosí - září 2011

 Po delší době vzala Simča na prochajdu zvěř, tentokrát holuba a tak jsme s klukama zkoušeli dohledávku z rákosí. Všichni pracovali moc hezky a s chutí. Poprvé si zkusil dohledávku s pernatou i Chester a velice mile mě překvapil. Myslím, že svojí prací strčil oba kluky do kapsy, jak svou rychlostí, tak důkladným prohledáním i krásným přinesením zvěře a předsednutím. Holt je to šikula, jen škoda, že to nemůže prokázat na zkouškách...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marodi

Ke konci září jsme měli doma marody. Psiska chytla nějakou zmutovanou formu psincového kašle, takže byli cca 14 dní na antibiotikách a na vincentkovém sirupu. Byl to celkem mazec je udržet 14 dní v klidu, bez procházek, výcviku atp... Naštěstí cca po týdnu léčby příznaky ustaly, takže po dobrání antibiotik jsme pomalu najeli do našeho běžného režimu.

 

MVP Wroclaw (PL) - 25. 9

V neděli jsem se vydala se Simčou a Greydou na výstavu do Polska. Tyler projednou zůstal doma a já si mohla užít výstavu bez výstavního stresu :-D. Po úmorné cestě Polskem jsme se dostali do Wroclawi na stadion, kde se výstava konala. U kruhu jsme zjistili, že změnili rozhodčího. Původně měl posuzovat pan Fonfara, který byl nahrazen Adamem Stasiakem. Řeknu vám nikdy, ale opravdu nikdy bych se na výstavu, kterou posuzuje on v životě nepřihlásila, protože to co tam vyváděl, byl fakt mazec! Z 58 psů zadal víc jak polovině VDčka, pak zadal nějaká ta Déčka a i vyloučení z kruhu bez posouzení bylo naprosto běžné. Nemluvím o tom, že v celém kruhu zadal maximálně 10 titulů, možná ani to ne. Pokud pes nebyl perfektní v pohybu, neměl rovný pevný hřbet a neměl naprosto bezchybné úhlení končetin, tak psovi výbornou nedal. Greydovi dal VD s tím, že ještě není dodělanej... no nevím, ale podle mě je třída mladých proto, že tam jsou nehotoví a nedodělaní psi... Po celodenním čekání jsme měli celkem zkaženou náladu, jelikož Greydův výkon se opravdu nedal srovnat s výkonem co předvedl na klubovce a řekla bych, že se prezentoval naprosto ukázkově. Aspoň na fotky se můžete podívat na Greydovém rajčeti

Portréty na zahradě - 28. 9

 Jelikož bylo krásně jasno a sluníčko svítilo, rozhodla jsem se udělat zase nějaké portrétové fotky. Našla jsem u nás na zahradě perfektní místo na krásné fotky. Výsledek opravdu stojí zato! Mrkněte na rajče :-)

 

Tyler - 13 měsíců

 Na konci září měl Tyler 13 měsíců. Opět jsem doplnila jeho růstovou tabulku, přidala aktuální postojovku, výšku a váhu. Fotky ze 13. měsíce opět na rajčeti... jsou převážně z babiččiné zahrady

 

 

Slavkov - zámecká zahrada

Ve čtvrtek jsem s  klukama zajela do zámecké zahrady ve Slavkově, jelikož jsem potřebovala s Tylerem dopilovat pohyb na výstavním vodítku. Za dva dny jsme měli totiž vyrazit na výstavu do Maďarska, tak jsem to nechtěla moc podcenit. Nafotila jsem i pár fotek s pozadím zámku, tak se můžete mrknout na rajčeti.