Novinky září - Voříškiády, Národka Brno, Klubovka Telč, Procházky, Tyler je oficiálně CHOVNÝM PSEM!

30.11.2012 12:23

Voříškiáda Bohdalice

V září jsme se opět vydali na voříškiádu, tentokrát do Bohdalic, kde jsme už několikrát byli, takže jsem od toho ani moc nečekala. Výstava se konala jako vždy v zámeckém parku, čehož jsem využila, protože stromy jsou tady porostlé břečťanem, takže jsem neodolala a musela jsem udělat nějaké fotky, které se celkem povedly :). Chester byl ve velkých psech sám,takže podle pravidel postupoval automaticky o Nej psa bez PP s dalšími třemi nejlepšími z kategorie malých psů bez PP. No nebudu to tady zbytečně rozpitvávat, Chester skončil jako druhý, první byl jorkšír a třetí bišonek... Fenu bez PP vyhrál taky jak jinak jorkšír a u ostatních kategorií to bylo podobné. Chester si přivezl pohár a pár drobností. Posudek jsme radši nechali u rozhodčích a hned jeli dom, neb jsem ani radši nechtěla vědět co nám tam zaškrtali za kraviny, stačilo mně to totiž u posuzování ostatních :-D. Na diplom a ostatní info se mrkněte do sekce Výstavy

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

Prochajda v Lulči s Kennym a Laurou

Přidávám fotky z procházky s Milčou a psiskama. Psiska si to parádně užila, především řádění ve vodě :-P.

 

Tyler je oficiálně CHOVNÝM PSEM!

Na začátku září mi přišel domů potvrzený Tylerův rodokmen od poradce chovu Dr. Šonky s razítkem Chovný pes :). Byla mu vytvořena taky karta chovného psa na klubovém webu :).

Speciální výstava výmarských ohařů Telč

V září se opět jako každým rokem konala výmaří klubovka, tentokrát v Telči :). Na výstavu bylo nahlášeno kolem 150 výmarů (přesné číslo si nevybavím). Z de Donawitz tu byli zastoupeni skoro všichni Tylerovy sourozenci jak vlastní tak nevlastní a všem se vedlo opravdu skvěle! Všechny Déčka byla nahlášená do dorostu, kde se rozhodně neztratila :).
Duke´s Lucky Star de Donawitz (Rufus) získal VN 2 z 9!
Diamond Star de Donawitz (Rossi) VN 3 z 9!
D´Amber Star de Donawitz (Abbé) - VN 
Dust Star de Donawitz (Dusty) - VN
Dawn Star de Donawitz (Meddy) - VN
Darling Star de Donawitz (Dara) - VN 4
a nechyběl i Dreaming Star de Donawitz, který se sice nevystavoval, ale myslím, že by jeho výsledek byl podobný jako u sourozenců :).Céčka tu byla taky skoro všechna a vedla si skvěle!
Casper Love de Donawitz (Casper) získal ve třídě pracovní známku Výborný 4 z 10
Cartier Love de Donawitz (Grey) si v pracovce vyběhal Výborný 1, CAC z 10!
Carrie Love de Donawitz (Ryan) si taktéž vyběhala v pracovce Výborná 1, CAC z 6

a nakonec náš Tyler (Caramel Love de Donawitz) si vyběhal ve třídě otevřené Výborný 1, CAC z 5 psů!!!! Tohle byla Tylerova 3. klubovka v dospělých a 3. titul!
A aby těch úspěchů nebylo málo, dařilo se de Donawitz i v závěrečkách! Carrie (Ryan) si vyběhala s naší chovatelkou Klubového vítěze!
My jsme si s bráchou Cartierem (Greyem), polobráchou Hanky Panky With Sirius Nova (Pankym) a Bromhund Sensation At Greynie (Luckym) zaběhli o Klubového vítěze, kterého nakonec získal Panky.
Také jsme poprvé nastoupili do soutěže o Nejlepší chovatelskou stanici, kde byly zastoupeny 3 chovatelské stanice - Sirius Nova, ze Slezských lesů a de Donawitz (Cartier, Caramel, Carrie, Duke´s Lucky, D´Amber). Soutěž o nej chovatelskou stanici jsme nakonec vyhráli!!!
O Vítěze plemene pak běžela Just Because Aglaia Sirius Nova (Keshu), polobrácha Hanky Panky With Sirius Nova (Panky) ségra Carrie Love de Donawitz (Ryan) a Tylerův dědeček Sireva Drake (Drak). BOBa a nakonec i BISSe (vítěze celé výstavy) si odnesl Tylerův děda Drak (O BOB běžel Drak se svými třemi vnoučaty)!!! To máme ale šikovnou rodinku že? :-P :)
Takže klubovka nad míru vydařená :-P ... Na posudek a ostatní info se mrkněte do sekce Výstavy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voříškiáda Křenovice

Hned druhý den po klubovce jsme se vydali do ani ne 10 km vzdálených Křenovic na voříškiádu. Jelikož zde byla i kategorie pro prezentaci psů s PP, tak jsem nahlásila i Tylera.
Chester byl v kategorii Velkých psů bez PP, kde byl spolu s dalšími třemi psy. Borderkou, zlaťákem a bobtailem. Posuzování probíhalo perfektně, přesně tak jak jsem na výstavách zvyklá a měli by se tímhle řídit i na voříškiádách. Rozhodčí nejdřív zkontrolovala všem psům zuby. Potom šel každej pes na individuální posouzení, kde chtěla vidět postoj, pohyb a diagonálu. Nadiktovala posudek a potom se šlo běhat o pořadí. Naše skupina byla velice silná co do kvality psů tak handlingu. Na prvním místě skončil bobtail a mezi druhým a třetím místem se rozhodovalo mezi Chesterem a zlaťákem. Nakonec se rozhodčí rozhodla pro zlaťáka, protože měl líp modelovanou hlavu než Chester a víc samčí výraz.
Tyler nastupoval do skupiny psů s PP, kde byli všichni dohromady, jak malí tak velcí a psi a feny dohromady. Nejdřív se posoudil každý pes zvlášť a potom rozhodčí vybrala do užšího výběru asi 6 jedinců a mezi ně i Tylera. Nechávala si nás pořád na prvním místě, nejdřív jsem si myslela že to bylo kvůli velikosti, aby se líp Tylerovi běhalo, ale nakonec se ukázalo, že stanovila konečné pořadí. Takže Tyler získal první místo ve skupině psů s PP a tím pádem BISe psů s PP, pytel granulí a pár drobností. Nakonec následovalo focení na bedně a rozdání cen. Na posudky se můžete mrknout u Chestera v sekci výstavy a u Tylera taktéž v sekci výstavy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portréty a postojovky ve Slavkově v zámecké zahradě

Po klubovce jsme se se Simčou vydaly do zámecké ve Slavkově nafotit postojovky a portrétovky, aby měl Greyda nějakou fotku do Karty chovných psů na webu. Samozřejmě, že jsem toho využila a svoje kluky taky nafotila, hlavně portrétovky.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Národní výstava v Brně

Na konci září se konala národka v Brně. Tyler byl poprvé nahlášený ve třídě pracovní s dalšími dvěma psy - Axel Šedé tornádo a Atrey Forever Hero of Diam Weim. Tyler dostal od rozhodčího Šimka pěkný posudek a výbornou. Rey taktéž, takže jsme si s ním zaběhli o pořadí, kde CACe získal Rey s Mirkem a my res. CACe. Holt Brno nám letos nějak nevychází, tak snad tu smůlu na Duo Cacibu v únoru prolomíme a aspoň jeden den tam CACe urvem :). Ve fenách jsem předváděla Tylerovu ségru Ryan, která byla ve třídě otevřené spolu s dalšími třemi fenami. Nakonec jsme s Ryan vyběhali první místo a titul CAC. Potom jsme běžely ještě s Verčou a Heaven o Národního vítěze, kterého získala Haeven a následně pak i BOB.
Posudek v sekci výstavy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Procházka s Kennym a Laurou

Na výstavě jsme se s Milčou domluvily hned na další den na prochajdu u nás. Šli jsme opět k Jalováku, kde psiska blbla ve vodě. Potom jsme vyfotily pár fotek při západu slunce na poli a štrádovali si to zpátky domů :)