NVP Brno, Výstava Šaratice, Výmaří miminka slaví 4 týdny + další novinky

28.09.2010 20:39

Safira

 Přidávám fotky Safiry po operaci. Do čtvrtka tzn. 7 dní jsme ji měli doma, ven šla maximálně na vodítku a i tak jsem měla co dělat, abych ji zkrotila, ona snad ani není kočka, ale spíš gepard, protože je neustále v pohybu, jak na zemi, tak na stromech :-P. Teď už může chodit ven a ve středu s ní jdeme na kontrolu, tak jsem zvědavá jak prohlídka dopadne. Malý hrbolek na břichu má pořád tak jen doufám, že si stehy v břiše nepotrhala a kýla se jí neudělala opět nanovo.

 

 

Národní výstava psů Brno 25. 9. 2010

 V sobotu jsem se s mojí kamarádkou Sabčou vydala na národku do Brna. Samozřejmě jsem sem jela kvůli výmarům a labradorům :-P, ale taky proto, abych nakoupila nějaké hračky pro mimíska. Potkala jsem tady spoustu známých, např. Elišku od tollera Gaspíka (Gaspar Sexy Rexy), Renču z chs krysaříků z Údolí oddechu, Janču od zlaťandy Adiny (poloségra naší kámošky Laury), Lucku a labradorku Kačenku (Caramelle Cream Belle Moravia), Dášu z chs výmarů Arteniké a hlavně Simču a Sabču, budoucí majitelky jednoho z kluků vrhu C de Donawitz :-). S některými jsme se jen pozdravily a s některými jsme strávily delší čas, což bylo hlavně v případě Simči s kterou jsme probíraly naše budoucí šedivé přírůstky ♥. Moc se nám líbil Artík (Arthur the King Arteniké), který roste v moc krásnýho psa ♥ a na 4 měsíční miminko opravdu nevypadá. Když to tak vezmu tak shodou okolností je Arthur bratránek našich kluků, jeho matka Eliz (Elizabeth The Queen Sirus Nova) je ségra Giny (Eternal Vision At Sirius Nova) a vlastně jsou příbuzní i částečně z tatínkovy strany, kde mají kluci společnýho dědečka (Sireva Twister).
Na výstavě jsme si to užily, já nakoupila hračky a po posledním posouzeném výmarovi, což bylo ve 14 h. jsme jesli domů. Mimochodem BOBa (vítěze plemene) získala D´Laila Sirius Nova Af Fala Love´a, která v závěrečkách získala i res. BIG :-).

 

 

Smutná zpráva :-(

Uveřejňuji zde tuto smutnou zprávu, která v posledních dnech zasáhla kynologický svět nejen u nás, ale i v zahraničí. Ve věku sedmdesáti let náhle zemřel Ing.Jaromír Dostál DrSc. Patřil mezi významné osobnosti české kynologie. Jeho jméno je spojeno nejvíce s plemenem český fousek, které choval a v jehož klubu dlouhou dobu zastával funkci hlavního poradce chovu. Byl i předsedou Českomoravské kynologické unie a rozhodčím pro posuzování všech plemen psů.

Tato zpráva mě opravdu hodně zaskočila, protože před 3 týdny jsem pana Dostála viděla na klubovce výmarů, kde posuzoval a vypadal, že je ve výborné kondici. Shodou okolností měl posuzovat na NVP v Brně a taky na Duo Cacib Brno.

Na internetu jsem našla jeho stručný životopis z kterého je poznat, že kynologický svět přišel o opravdu skvělého člověka, který psům zasvětil celý svůj život:

Narodil se před sedmdesáti lety v Senici na Hané, kde také získal zájem o myslivost a kynologii. Po ukončení studií začal pracovat ve Výzkumném ústavu genetiky a fyziologie hospodářských zvířat v Liběchově, kde strávil celou dosavadní pracovní kariéru, s výjimkou dvou let studijního pobytu na universitě v USA.
Jeho kynologická činnost je velmi rozsáhlá, a jeho konání zanechává silnou stopu. Jaromír zastával velkou řadu funkcí v kynologii, počínaje funkcí hlavního poradce chovu našeho národního plemene českého fouska (cca 25 let), přes funkci předsedy KCHČF, zástupce v komisi pro kontinentální ohaře FCI, zástupce v komisi chov a zdraví FCI a mnoha dalších.
Určitě nejdůležitější a nejvýznamnější funkcí byl post prezidenta ČMKU, kdy Českou republiku dovedl zpět k plnému členství v FCI.
Jaromír není pouze teoretik, na rozdíl od některých významných funkcionářů, ale kynologii provozuje aktivně. Ve své CHS "Z Fešandy" odchoval téměř celou „abecedu" vrhů českých fousků, se kterými provozuje myslivost a účastní se zkoušek jako vůdce.
Je rozhodčím pro všechny zkoušky ohařů včetně FT (naposledy posuzoval vrcholnou akci v roce 2009 ve Španělsku – Andaluzii - Mistrovství Evropy kontinentálních ohařů). Ale hlavně jako all round rozhodčí pro exteriér je velmi žádáným a uznávaným rozhodčím po celém světě.
Svými schopnostmi, nadáním a znalostmi, převyšoval a převyšuje druhé. V této souvislosti mě napadá jedno srovnání. Příběh Mozarta a Salieriho. V Jaromírově případě těch Salieriů byla celá řada.

 

Šediváci mají 1 měsíc!

 Toto úterý 28. 9. měla štěňátka 1 měsíc!  Pomaličku se začínají učit na pevnou stravu a taky byla už podruhé odčervena :-). Štěňátka vyměnila barevné mašličky za obojky a myslím, že jim to fakt sekne :-P. Lenka taky nafotila štěňátka samostatně, takže se jimi můžete pokochat zde. Jinak další novinka je, že 14. 10. si jedu shedifce definitivně vybrat a doma by měl být kolem 27. a nebo 28. 10. :-). Více informací o prccích zde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Výstava psů bez PP Šaratice 28. 9. 2010 - Výborný 4

 V úterý jsme jeli na voříškiádu do Šaratic, které jsou od nás vzdálené zhruba 15 km :-). Celý den bylo hnusně, pršelo a byla zima. Naštěstí bylo na této výstavě hodně našich známých a kamarádů, např. Zdeňka s boxerkou Easy, Šárka s ridgebackem Dastíkem, Janča se zlaťandou Adinou, Diana s ridgebackem Alfíkem a Simča se Sabčou a s jejich jorkšírem Arnoldem, takže to počasí bylo v jejich společnosti daleko snesitelnější.

Naše skupina byla snad nejvíce obsazená. Byli jsme ve třídě Velký pes, tzn. že voříšci a psi bez PP byli dohromady. V naší kupině bylo tušim 7 psů, 1x labrador, 2x kříženec, 2x boxer a 2x ridgeback. Posuzování probíhalo rychle kvůli dešti... myslela jsem, že Chestera zabiju, protože se mu nechtělo stát a pohyb byl naprosto příšernej :-/. Holt zapomněla jsem, že když prší, tak se Chester chová jako magor a má plno energie, takže se do příště poučim, že ho budu muset před výstavou nechat pořádně proběhnout. Nakonec jsme se umístili na 4. místě, což jsem se dozvěděla, až dneska z výsledků na webu Šaratic... pořadí nám totiž neříkali, když jsme odcházeli z kruhu, takže jsem mile překvapena :-P, ale za to jeho chování bych mu taky nic nedala, takže jsme odjeli s Výbornou. Naší skupinu vyhrál krasavec Alfík, takže mu ještě jednou moooc a moooc gratulujeme :-). Ve velkých fenách obsadila Easy 2. místo, v malých psech Arnold 1. místo :-) a v juniorech Adina 2. místo, takže všem moc gratulujeme.

Výstava se nesla letos "v duchu voříšků", kteří opravdu posbírali co mohli. BIS byl samozřejmě taky voříšek :-).

Chtěla bych moc poděkovat Zdeňce, Janči a Dianě, že jsem si od nich mohla stáhnout fotky Chestera, protože ty, které fotil taťka opravdu za moc nestojí...

Touto výstavou jsme pro letošek zakončili s Chesterem výstavní sezonu 2010, sice to nebylo ve velkém stylu jako minulý rok, kde Chester v Šaraticích získal BISe, ale co už :-P, jak říkám za takovýhle předvedení by si ani Véčko nezasloužil, teda to je můj názor, protože vím, že se umí předvést daleko, daleko líp.

Příští rok budeme jezdit samozřejmě taky, sice trochu míň jak letos, protože budeme jezdit hlavně s Tylerem, aby si zvykl na výstavní ruch a od června mu to začne naostro, protože nastoupí do třídy mladých, kde nám půjde o  Junior šampiona, tak jsem zvědavá jestli se bude šedivák líbit a nějakého toho Cajce ukořistí :-).

Až se udělá hezké počasí, tak plánuju nafotit našeho žampióna :-D s jeho pohárama, co za ty dva roky výstav ukořistil, takže se můžete těšit na fotečky ;-).

Více v sekci Chester - výstavy