NVP Olomouc aneb naše výstavní premiéra + procházky

16.01.2011 22:43

Konečně slíbená aktualita... omlouvám se, ale nemám teď moc čas, mám zkouškové, takže pořád ležím v knížkách. Naštěstí mám ve středu poslední zkoušku a pak až do začátku února volno, takže se pokusím dát web trošku dopořádku a možná sem nahraju i pár videí, které mám zatím nesestříhané v počítači.

 

Týna narozeniny

Ve čtvrtek 6. ledna oslavila Chesterova matka Týna (Cleopatra Via Brunesis) osmé narozeniny. Je to neuvěřitelné jak to letí... s Chesterem ti přejeme hodně zdravíčka a ještě spoustu šťastně strávených let se svou lidskou smečkou :-)

 

NVP Olomouc aneb naše výstavní premiéra

 V pátek 7. ledna jsme se ráno vypravili na naši dlouho očekávanou výstavní premiéru :-). Cestou jsme nabrali Sabču a Raie, aby si zvykal na výstavní ruch, protože v únoru půjde do kruhu už naostro (na cacibovi v Brně). Ve Slavkově jsme ještě měli sraz se Simčou a bráškou Greyem (Cartier Love de Donawitz), kteří jeli za námi do Olomouce :-). Na výstaviště do naší haly G jsme dorazili mezi prvními, no byli jsme tam asi třetí :-D. A dobře jsme udělali, protože v hale moc prostoru nebylo a my si chytli ta nejlepší místa u kruhu. Myslím, že jezdit brzo se vyplatí ;-). Kluci byli moc hodní, celou dobu byli ve své výstavní boudě, Tyler se o tu svou dělil s Raiem.

Hala se postupně zaplňovala lidmi a jejich psy, dosáhlo to až takového extrému, že jsme nemohli s kluky projít uličkou jak byla přecpaná. Na výstavě jsme se potkali s bráškou Berrym (Cashmere Love de Donawitz). Kluci jsou úplně jiní, nejvíc to jde vidět na hlavičkách, i stavbou se celkem liší.  No jak říkám, jsem opravdu zvědavá jak budou vypadat až budou dospělí. Vsadím se, že každej uplně jinak :-D.  Taky jsme se tu potkali se ségrou Ryan (Carrie Love de Donawitz) a s mamkou Ginou (Eternal Vision At Sirius Nova). Ryan je oproti klukům opravdový drobeček, ale vyrovnává to svým temperamentem a nevyčerpatelnou energií.

Se Simčou jsme se celou dobu stresovaly než jsme šly do kruhu co tam ti naši šediváci budou provádět. Naštěstí jsme všechno zvládli na 1* :-). V kruhu jsme byli 4. Z toho tři bráchové Caramel Love de Donawitz, Cartier Love de Donawitz, Cashmere Love de Donawitz a jeden cizí pejsek Diamond Shefis. Když uviděl pan rozhodčí Müller všechny tři brášky, tak si je nemohl vynachválit. Moc se mu líbili a byl z nich nadšený. Říkal, že všichni mají náběh na nůžkový skus a jsou zatím bez zjevných exteriérových vad. U Tylera a Greye řekl, že jsou to psi silných koster a že z nich budou velcí psi, což mě nepřekvapuje. První místo dal pejskovi jménem Diamond Shefis, protože byl o měsíc a půl starší a dodělanější. My s bráchama jsme dostali všichni také známku Velmi nadějná. U pořadí se pan rozhodčí nemohl rozhodnout, který z kluků je hezčí a tak nám zadal známky tak jak jsme stáli za sebou. Bráška Cashmere stál před náma a dostal VN 2, my jsme byli hned za ním, tak jsme získali VN3 a Grey (Cartier) byl za náma tak dostal VN 4.

Tyler se choval v kruhu slušně, nebál se. V pohodě ukázal panu rozhodčímu zuby, nechal si zkontrolovat kulky a celkově se choval jako kdyby to byla jeho desátá výstava a ne první :-). V postoji vydržel na 4 měsíční štěně docela dlouho z čehož jsem měla radost. Pohyb jsme jakš takš zvládli, ale nejsem s ním spokojená, takže pečlivě trénujeme a doufám, že se do Brna zlepšíme a nebudeme místy skákat v kruhu jako koza :-D.

Celkově jsem s hodnocením moc spokojená, jsem ráda, že se Tyler líbil. Prozatím to vypadá, že z něho bude hezký pes, tak jen doufám, že vyroste tak jak má a bude mít vyváženou stavbu těla.

Jinak naše ségra nastupovala do třídy štěňat s Daphne Shefis, která získala VN2. Ryan vyhrála svoji třídu a dostala známku VN1. Panu rozhodčímu se ségra líbila natolik, že jí zadal ocenění Nejlepší štěně! Mamka Gina si vedla na první výstavě po štěňátkách úžasně! Ve třídě šampionů získala V1, CAC, potom porazila vítězné feny z ostatních tříd a získala ocenění Národní vítěz a nakonec zvítězila i nad nejlepším psem a získala titul BOB - vítěz plemene. Aby toho nebylo málo, tak v závěrečných soutěžích ve skupině FCI VII. získala BIG 5!!! Takže opravdu vydařený den ;-).

Posudek si můžete přečíst v sekci výstavy a tam se podívat i na diplom. Sekce ještě není plně doplněna, tak se nelekněte (dodělám ji v týdnu, po zkouškách). Foto od Simči najdete zde a foto od Lenky najdete zde. Naše fotky opět na rajčeti, ale kvalita je strašná, holt v hale bylo fakt debilní světlo. Jako třešničku na dortu vám přináším i videjko z kruhu, natáčel ho taťka, kterej není moc technický typ, tak to podle toho taky vypadá :-D, ale aspoň něco ;-).

 

Jalovák - Chester, Tyler a Rainbow - 14. 1. 2011

 V pátek jsme vyrazili s klukama a Sabčou k Jalováku. Kluci se po dlouhé době opravdu pořádně vyběhali. Rai s Tylerem se přetahovali o klacky a Chester se k nim párkrát taky přidal. Fotky najdete na rajčeti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tyler - 4, 5 měsíce

Tak Tyler má za sebou dalších čtrnáct dní, kde nabral 3 kg a vyrostl o 2, 5 cm. Kolik teď měří a váží se můžete podivat do jeho růstové tabulky. Ještě cca 2 cm a bude stejně velký jak Chester. Jinak teď jsme výcvik celkem flákali, skrz zkoušky, takže po zkouškovém začneme pořádně cvičit poslušnost a taky sem tam potrénujeme postoje a pohyb na výstavy :-). Prozatím vypadá Tyler slibně, hezky roste, tak se necháme překvapit jestli bude mít úspěchy na výstavách a jestli bude šikovný na zkouškách ;-). Zoubky nám pořád ještě rostou, tak teď se jen modlím, aby mu narostly všechny. Začaly se nám prořezávat všechny čtyři stoličky a taky nám vypadl horní špičák :-).

Ve fotogalerii najdete fotky z posledních 14 dní. Jsou tam hlavně fotky jak se kluci válí doma a jak se "učí" se mnou na zkoušky :-D.  Taky tam najdete pár postojovek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jalovák - Tyler, Rainbow, Grey, Berny a Easy - 15. 1. 2011

 Hned další den jsme šli opět k Jalováku, ale v jiném složení a to: Tyler, flatík Rai se Sabčou,  bráška Grey se Simčou, zlaťák Berny s Katkou a  Zdeňka s boxerkou Easy. Tyler si užíval přítomnosti svého bráchy a tak se pořádně vyblbnul. Rai se ke klukům taky párkrát přidal. Fotky nemám žádné, naštěstí fotila opět Zdeňka, tak sem přidávám odkaz na její krásné fotečky, které stojí za zkouknutí ;-).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kluci pózují - 16. 1. 2011

Jelikož dnes krásně svítilo sluníčko vytáhla jsem kluky těsně před západem na zahradu a nafotila je. Chesterovy fotky jsou totiž v zapadajícím slunci nejhezčí ♥. Tyler se začíná učit od Chestera a myslím, že z něho bude taky pěknej model :-D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slavkov - Tyler, Grey, Arnold, Easy, Daisy, Kira a Loty - 16. 1. 2011

 V neděli jsme vyrazili na prochajdu do Slavkova a zase v jiném psím složení: Tyler, Simča, Sabča,  bráška Grey a jorkšír Arnold, Zdeňka a boxerka Easy, Olča a irská setřice Daisy, Hanka a maďarka Kira a Lucka, Radek a labradorka Loty. Prochajdu jsme si opravdu užili, protože bylo krásné počasí a teplo, skoro jako na jaře. Trasa vedla kolem velkého golfového hřiště, kde Zdeňka nafotila krásné fotky :-)