Třídenní pobyt Milči a Laury u nás v Nížkovicích + další novinky

19.08.2009 23:26

Konečně jsem zpracovala fotky a videa z třídenního pobytu lulečských holek u nás. Ona to není žádná sranda sestříhat přes třicet videí a udělat z nich jen čtyři + promazat přes 500 fotek a vybrat jen ty nejlepší - nechci vás zbytečně zahlcovat :-P, tak proto mi to trvalo tak dlouho. A ještě nesmím zapomenout na stream, kde se videa nahrávají šnečím tempem a mezitím se aspoň pětkrát nahrávání sekne... :-/

Holky dojely ve středu (12. 8.) navečer, zanesly si věci do klubovny (místnost za naším barákem ve které máme krb a nějaký nábytek, když jsem byla malá, tak jsme tu vždycky s kamarádkami o prázdninách strávili minimálně týden) a vyrazili jsme na podvečerní procházku. Vzali jsme holky ke Kačáku (rybník), dlouho jsme tam nebyli, tak jsme se tam chtěli podívat. Je jen velká škoda, že rybník je špinavej a hodně smrdí žabinama, protože jinak by to bylo parádní místo na výcvik pro výmary na zkoušky speciálních vodních prací - je tam dost husté rákosí a jsou tam i nějaké kačeny. Na podzim by měli Kačák čistit, ale pochybuju o tom, protože už o tom mluví víc jak dva roky a ještě se k vyčištění nikdo nedostal...
Psy jsme do vody nepouštěly, protože jsme nechtěly, aby se jim vyrazila z vody nějaká vyrážka. Rozhodly jsme se jít dál na pole, aby se pesani proběhli. Lauris musela jít na vodítku, protože se před náma v nebezpečné blízkosti prohnala srnka (Laura ji naštěstí neviděla) a Milča nechtěla nic riskovat, protože Laura je lovec tělem i duší, což prokázala u Kačáku, kde jsme na ni čekali skoro deset minut než se vrátila ze svého průzkumu za zvěří. Cestou zpátky ulovila Laura i přes to že byla na vodítku dvě myši a Chester pro změnu našel ježka na kterého jako obvykle zuřivě štěkal. Laura se nedala zahanbit, vyprdla se na nějaké štěkání, chytla ježka do tlamy a vesele si ho odnášela pryč :-D.


Zpátky domů jsme došli za tmy, daly jsme psům večeři - Laura měla konzervu a Chester dostal granule First Mate chicken with blueberries, které jsme zrovna ten den vyzvedli na poště - málem sežral i misku :-D, jak mu firstmatky s borůvkama a kuřetem chutnaly a ani se nedivím, když je to tak kvalitní "žrádlo"...
Po večeři jsme nechaly psy na dvoře a šly jsme se dívat na film (Pařba ve Vegas - všem doporučuju, byl to fakt mazec), abychom se odreagovaly. Po dvanácté hodině jsme si chtěly jít lehnout, ale musely jsme vyhlídky na spánek odložit, protože pesani se začali přetahovat o suk, takže se spát fakt nedalo. Místo spaní jsme si četly. Milča časopis Psí kusy a já knížku o výcviku loveckých psů :-P... Bohužel fotky z procházky nemáme, protože se rychle stmívalo a z fotek by stejně nic nebylo, ale zato máme plno fotek z přetahované v klubovně :-D.

Ráno mě a Milču vzbudila Laura, která otravovala Chesiho se sukem a chtěla, aby se s ní přetahoval. Nakonec to vzdala, suk pustila a začala Chesterovi olizovat celou hlavu a strkat mu čumák až do krku :-D, tak ho chudáka znásilňovala a jemu se to evidentně líbilo... Po ranním blbnutí a venčení jsme se vydali na nákup do obchodu pro snídani a pak jsme vyrazili na procházku. Šli jsme jako obvykle po polích, kde Chess s Lauris hrabali myši. Po asi patnácti minutové cestě jsme se dostali do lesa a vyrazili směr Jalový dvůr, je to přírodní farma, kde maj plno zvířátek (uvidíte sami na fotkách) a úžasná místa na koupání. Cesta lesem proběhla poklidně bez toho, aby se některý ze čtyřnohých účastníků vydal na průzkum po stopách zvěře :). U Jalováku nás překvapila svině s malými prasátky, pesani se na ně zvědavě dívali a my jsme jen čekaly, kdy začne jeden z nich štěkat, ale oba nás překvapili a chovali se slušně. Pak jsme se šli podívat na koníky, kteří za náma přišli až na kraj ohrady a chtěli, abychom je hladily :). Poté jsme se vydali k novému rybníku, kde je parádně čistá voda. Protože byl všední den a zataženo, tak u vody nikdo nebyl, což bylo super, protože jsme měli celej rybník pro sebe.

Nejdřív jsme šli vyzkoušet terén do menšího rybníčku, který je zarostlý docela hustým rákosím. S Milčou jsme usoudily, že je zde parádní místo na výcvik speciálních vodních prací a konkrétně disciplíny dohledávka kachny z rákosí, takže s výmarama sem budem chodit cvičit. Chester s Lauris si taky rákosí hned "prohledali", chtěla jsem tam Chesimu hodit dummyho, ale pak jsem si to radši rozmyslela, protože by ho nemusel najít. Vyzkoušela jsem tam hodit klacek, kterej samozřejmě nenašel, takže jsem zachránila dummíkovi život :-D. Až jsme usoudily, že by blbnutí v rákosí mohlo pesanům stačit, tak jsme se vydali k lavečkám, kde jsme vybalily z batohů aporty a mohlo se začít cvičit. Já jsem s Chesem zkoušela aport z vody s předsednutím a Milča s Lauris později taky. Potom jsem dummyky schovala a házela do vody jen balonek na šňůrce, aby si Chess pořádně zaplaval. U Jalováku jsme strávili asi tři hodiny a pak jsme se vydali lesem na přírodní koupaliště. Na koupáku jsme s Milčou naprosto odpadly a náš jediný pohyb na který jsme se zmohly bylo hození míčku Chesterovi do vody, protože nás s ním furt otravoval :-D.
Domů jsme se vrátili po sedmé hodině, takže jsme na procházce strávili sedum až osum hodin. Laura byla totálně vyřízená, hned si vlezla na postel a usnula. Zato Chestera to tolik nezmohlo a bez přestání od nás somroval špekáčky, které jsme si opékaly v krbu, který je v klubovně. Milča se ještě pokusila dát Lauře večeři (konzervu) z které si Lauris uzobla jen pár soust a zase usnula. Zato Chester sežral svoji dávku firstmatek a ještě k tomu zblajzl Lauře večeři, aby se nemusela vyhazovat, takže byl maximálně spokojenej :-D. I my jsme celkem rychle odpadly, ale než jsme usnuly, tak jsme probíraly zážitky toho dne a plánovaly co budeme dělat další den.

Ráno nás vzbudila Laura plná energie, která jako obvykle otravovala se sukem :-D. Po ranní přetahované jsme daly pesany na dvůr a šly se nasnídat. U snídaně jsme probíraly zkušební řády pro ohaře a retrívry. Celkem nás zarazilo, že jsou tak odlišné a ty pro retrívry se nám zdály i těžší. (Myslim, že nejtěžší pro nás u retrívrů by byl asi handling a marking, kterej se snažím už pěkně dlouho Chesiho naučit. Něco z toho pochopil a něco taky ne, protože nevím jak mu to vysvětlit. Potřebovali bychom odbornou radu a nebo výcvikovou lekci od zkušených vůdců retrívrů, ale jelikož jsem se na jednom nejmenovaném labradořím webu ptala, jestli bych mohla s Chesem na výcvikový tábor retrívrů, tak jsem byla odkázána do patřičných mezí s tím, že "vořechy" na tábor neberou. Od té doby tam už samozřejmě nechodím, nebo spíš ani nerada chodím na weby labíků s PP, protože fakt nevím jestli zrovna páníček dotyčného labíka není takovej namachrovanej "chytrák"  (který si myslí, že má doma něco víc, když má psa s PP a všichni ostatní bezpapíráci jsou prostě jenom blbý vořeši...) jak ti z labradořího webu s kterýma se fakt nemá cenu o téhle i o ostatních věcech bavit.) S Milčou jsme se shodly, že je velká škoda, že nejsou nějaké lovecké zkoušky pro psy bez PP, protože to bychom mohly aspoň ukázat co v těch našich psiskách je ;-). Když se nad tím zamyslím, tak je v tomto ohledu omezená jen lovecká kynologie, protože ostatní sporty jsou dostupná i pro psy bez PP, jako sportovní kynologie, záchranařina, agility atd...


Po snídani jsme se vydali opět na koupaliště, kde jsme s Chesterem zase cvičili aport z vody s předsednutím a celkem nám to šlo. Pak jsme zkoušeli i disciplínu (i když v daleko lehčím podání), která by byla na speciálních vodních zkouškách retrívrů a to přinášení dvou kachen z vody, akorát místo kachny jsem použila dummyho a činku :-P, a jak to dopadlo se můžete podívat na videu :).
Lauris si mezitím krátila chvíli vytahováním klacků z vody, které později drtila na malé třísky :-D. Pak jsme zkoušeli s Chesterem klidy na stanovišti, ty nám fakt vůbec nešly. Chester je neúnavnej aportér a nesnese, když se musí dívat na ostaní psy jak přináší aport z vody, takže z povelu lehni párkrát vstal, ale pak už se uklidnil a bylo to v pohodě. Vyzkoušeli jsme taky pár postojů a pohyb. No moc nám to nešlo, protože přece být ve vodě je lepší než stát na místě bez pohnutí že? Na koupališti jsme si to všichni užili, ale bohužel Milča musela být nejpozději o čtyřech hodinách doma, tak jsme museli být už o třech hodinách zpátky u nás, ale i tak jsme byli venku víc jak tři hodinky :)

Tyhle tři dny jsme si fakt náležitě užili a už se nemůžem dočkat na nějakou další akci podobného typu :). Příští prázdniny si to samozřejmě zopakujeme a snad i už s našemi vysněnými šediváky, že Milčo ;-) ?

A pokračujeme v aktualizaci :). Doplnila jsem do profilu koček jejich váhové přírůstky, na jejich stránku se dostanete po kliknutí na jméno - Safira - Bárt. V pondělí 17. 8. to byl přesně měsíc, co jsme si je přivezli z Dolních Dunajovic a za tu chvilku se tu parádně zabydlely. Se psiskama se kamarádí a nejradši mají Chesterův ocas, kterej pořád okusují a snaží se ho chytit, když jím zrovna vrtí :-D.

Bohužel mám i špatnou zprávu, v sobotu 15. 8. umřela Lízina. Laura se jí totiž prorvala do kotce a chudinka dostala asi šok, tak dva dny nejedla a třetí den jsme ji našli s taťkou mrtvou :-(.

V úterý 18. 8. měl náš Fík krásné sedumnácté narozeniny!!! Oslavu zatím ještě neměl, ale chystám se ji udělat v neděli, takže budou fotky a info. Věk na něm jde vidět. Chudák už skoro neslyší, hodně špatně vidí, je samá kost a kůže i když žere normálně, chodí bezmyšlenkovitě většinou pořád dokola a celej den prospí. Podle veterináře má stařeckou senilitu, že už asi neví, kde je a svoje okolí nevnímá. Skoro každej nám říká ať ho necháme utratit, ale já jsem jiného názoru a i náš veterinář, který říká, že když se sám nají, vykoná potřebu a nic ho nebolí není důvod ho nechat uspat s čímž naprosto souhlasim.

Jinak v sobotu se chystáme na výstavu s lulečskýma holkama, které nám budou dělat společnost a zároveň budou naše konkurence v kruhu. Tak nám všem čtyřem držte palce :). Více ze dozvíte v sekci akce.

V pondělí jsem se domluvila s mojí kamarádkou Evčou, že bychom mohly něco podniknout. Rozhodly jsme se jít k Jalováku, protože bylo nehorázný vedro. Po jedné hodině odpoledne jsme si zabalily věci a mohli jsme vyrazit. Chester šel chudák pomalu a ani moc nelítal, ani se mu nedivím, když bylo venku přes třicet stupňů. Na Jalováku bylo pár lidí, ale nám to nevadilo. Vytáhla jsem z batohu aport a po třech letech jsem se odvážila vlezt s Chesterem do vody (minule to dopadlo, tak, že jsem chytla křeč do nohy při tom jak jsem se snažila shodit Chestera, který mi lezl po zádech a při tom mě topil, byl ještě hloupý štěnisko :-D ). Mile mě překvapil, nesnažil se mě utopit a plaval hezky vedle mě. No myslim, že by se na nějaký plavání vykašlal, kdybych neměla v ruce balonek :-D. Voda byla úžasná a parádně jsme si všichni tři zaplavali. Evča byla tak hodná, že nafotila nějaké fotky, tak se na ně můžete podívat na rajčeti. U vody jsme strávili hodně dlouhou dobu a Chester se skoro celou dobu rochnil a potápěl ve vodě pro aporty, byla to fakt sranda ho pozorovat :) a to jsem netušila, že se nám tenhle výlet pěkně vymstí :-/. 
V úterý byl Chester strašně unavenej, o nic se nezajímal a nosil divně ocas, jako kdyby ho měl zlomenej nebo co... Vypadalo to fakt divně, ale protože ve středu už se jeho chování podstatně zlepšilo a ocas už i trochu narovnal, tak jsme se rozhodli, že s ním k vetovi nepojedeme. Taky jsem si všimla, že krátce za kořenem ocasu má hodně citlivé místo a že ho to tam bolí... Dneska jsem jen tak brouzdala po netu a narazila jsem na článek přesně o tomhle stavu - nazývá se to "smrt ocasu z vlhka", více se dozvíte zde. Ve zkratce: po koupání ve vodě by se měl psům usušit kořen ocasu, protože si můžou nachladit určitou část páteře a pak by mohl dostat křeč do svalů, která je velmi bolestivá - toť náš případ... Naštěstí měl dneska ocas skoro v pořádku, tak doufám, že se to do soboty uklidní a my nebudem v kruhu vrtět "mrtvým ocasem" :-P