Výstava Hranice, Klubovka, Lovecký výcvik, Výstava Přerov, CHESTER NAROZENINY a procházky...

19.05.2011 13:37

Jarní fotečky na zahradě - 19.4

Vzala jsem kluky na zahradu a nafotila jsem jarní fotečky v květinách. Některé se celkem povedly, proto zamiřte do fotogalerie :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jarní fotky Bárta a Figa

Na rajče jsem nahrála jarní fotky našeho kocoura Bárta a činčiláka Figa. Oba jsou nafoceni na naší zahradě, Figo měl postroj, aby náhodou nezdrhl :-).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prochajda a koupačka u Jalováku s Raiem - 20. 4.

Protože bylo opravdu krásně, vydali jsme se se Sabčou a Raiem na prochajdu k Jalováku, kterou jsme zakončili u rybníku, kde se psiska, teda hlavně Chester, vyřádila ve vodě :-D.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prochajda u Jalováku s Greyem a Arnoldkem - 21.4

 Vydali jsme na koupačku k Jalováku s Greydou a Arnym, aby si Grey vyzkoušel plavat. Šlo mu to na jedničku ;-). Všichni kluci se u vody vyblbli a my se mohli vydat zpět lesem domů.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Výstava psů bez PP Hranice - 24. 4.

 V neděli jsme se vydali na první letošní voříškiádu s Chesterem. Společnost nám dělala Simča, Sabča a Arnoldek, Zdeňka a Easy. Na výstavě jsme se potkali s Ivčou, Jenny a Afyou.

Posuzoval nás stejný rozhodčí jako minulý rok. Nastoupili jsme do páté skupiny, která se skládala čistě jen z retrívrů a to - 4 labradoři a 2 zlatí retrívři. Barvy byly různorodé, černý, hnědý, bílý, zlatý labrador, bílý a zlatý golden retrívr. Chester se předvedl krásně, teda i když v tom pohybu to mohlo být lepší a někdy postoj nebyl ideální, ale co už :-D. Rozhodčí nás dusil pěkně, v kruhu jsme byli docela dlouho, ale nakonec jsme získali přece jen kov nejcenější - zlatý :-). Takže Chester získal na výstavě v Hranicích potřetí zlato! Druhý byl světlý labrador a třetí zlaťák. Easy získala známku Výborná 3 a Arnoldek Výborná 4. Afya z Jennykou zabodovaly, obě vyhrály svoji třídu a Jenny skončila v závěrečkách na 3 a Afya 4!!! Chester v závěrečkách skončil na čtvrtém místě z 13 psů! Třetí místo a pohár nám vyfoukl leonbergr. Takže výstava maximálně úspěšná s krásným výsledkem - Výborná 1, BIG! neoficiálně BIS 4!!! V sekci výstavy najdete posudek, který je opravdu krásný a další informace. Pro tentokrát máme i video ;-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Velikonoční procházka s Greyem k Jalováku - 25. 4.

 Opět jsme se Simčou a psiskama naplánovali prochajdu k vodě. Tentokrát vzala Simča jen Greydu :-). U Jalováku se šediváci cachtali ve vodě a Chester jako obvykle lovil z vody balonky.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kluci pózují v pampeliškách - 27. 4.

 Myslím, že nadpis je dosti výstižný, takže určitě zamiřte do fotogalerie, fotky stojí zato! Pár na ochutnávku :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prochajda s Laurou k Jalováku - 30. 4.

Po delší době přijely holky k nám do Nížkovic na prochajdu. šli jsme jako vždy k vodě k Jalováku. Chester s Laurou si krásně zaplavali, Tyler se jen cachtal a když se mu chtělo tak přinesl z vody balonek. Na zpáteční cestě se Laura vyválela v nějaké zdechlině, rychna to byla jak prase, málem jsme z toho smradu omdlely :-D, naštěstí jsme byli furt u rybníka, takže Laura musela do vody a ten hnus ze sebe smýt, to se více méně povedlo, až na pěknej humus a smrádek co jí zůstal na hlavě :-D. No tu cestu v autě jsem teda Milči nezáviděla :-D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lovecký výcvik v Těšanech - 4. hodina - 1. 5.

 Na tento výcvik jsem jela trochu se smíšenými pocity, jelikož Tyler aport sice bral z ruky, ale nechtěl ho brát ze země. Naštěstí nám hodně pomohl Jaromír, vzal si Tylera do pucu, trošku mu vysvětlil co po něm chce a podusil ho. A najednou se Tylerovi rozsvítilo a začal brát aport ze země. Nejdřív začal brát činku, jelikož s dummym mu to nešlo, potom jsme přešli na dummyho a všechno bylo v pohodě. Dokonce jsme vyzkoušeli poprvé aport zvěře! A Tylerovi to šlo na jedničku! Opravdu jsem z něj byla moc nadšená! Ostatním psiskům Greyovi a Princess se zvěř nelíbila a v ten den moc cvičit nechtěli, naproti tomu Tyler exceloval! Domů jsme dostali bažanta s kterým jsem zkoušela aport a Tyler ho bral fakt krásně! I s Chesterem jsme zkoušeli, no co vám budu vykládat, ten je už profík, takže byl z bažanta nadšený :-). Za úkol jsme dostali odstřihnout křídla a dát je na dummyho, s bažantem jsme zatím cvičit neměli, tak jsem ho schovala do mražáku, už teda v trochu jetém stavu, tak snad bude ještě na jeden výcvik použitelný :-D. Zkoušela jsem taky s Tylerem aport srstnaté a to králičí kůže na dummym, taky super a úplná nadšenost!!! Zkoušeli jsme psiska vypustit v poli, jestli hledají. Tam excelovala Princess s Greyem, Tyler se mi držel u nohy a nechtěl se rozběhat, máme totiž problém v tom, že všude s náma chodí Chester a ten teprve Tylera rozběhá, takže budeme muset společné procházky omezovat, aby začal mít Tyler zájem...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tyler 8 měsíců

 Koncem dubna měl Tyler osum měsíců, opět jsem doplnila aktuální foto do jeho růstové tabulky a váhu a míry. V podstatě se zasekl, neroste, ale přibírá na váze. Jak jsem již psala  s Tylerem se věnujeme loveckému výcviku, cvičíme převážně aport, daun na píšťalku a zvětšujeme vzdálenosti. Taky cvičíme ke mně na píšťalku a někdy i základní povely, ale spíše se věnujeme daunu protože ten je nejdůležitější pro nás prozatím.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prochajda s Greyem ve Zbýšově - 4. 5.

 V týdnu jsme se vydali za Greyem a Simčou do Zbýšova, šli jsme naši obvyklou trasu po polní cestě mezi poli. Uplně jsme byly se Simčou v euforii, jak Tyler s Greyem nádherně hledají a Tyler dokonce vystavoval a postupoval, radost jsem měla velikou, kdežto najednou za náma na pole dojel v autě myslivec a pěkně nás zdrbal co tam jako děláme, že máme mít psi na vodítku s náhubkem.... no úžasný, takže jsem opravdu zvědavá, kde budem s Tylerem cvičit na zkoušky, když nás odevšad vyženou myslivci :-(:-/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prochajda začátek května

 Když jsme byli s klukama sami na prochajdě, vzala jsem ven foťák a nafotila nějaké fotky. Šli jsme vedle pole, kde je nasazená řepka, takže Tyler nebyl stříbrnej, ale žlutej :-D a zakončili jsme prochajdu na palouku v lese, kde se mi podařilo vyfotit celkem slušné fotky :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Speciální výstava výmarských ohařů Červený hrádek -  7. 5.

V sobotu ve 3 hodiny ráno jsme vyrazili k Simči do Zbýšova, kde jsme přeskládali věci z našeho auta do jejího a mohli jsme vyrazit na dlouho plánovanou akci - speciální výstavu VO, která byla od nás vzdálená cca 350 km, takže dobré 4 - 4, 5 hodinky cesty i se zastávkami. Na benzínce jsme se setkali s Jančou, Pavlem a Princess, kteří nám dělali navigaci :-D. Všichni jsme dlouhou cestu prožili v pohodě a psiska překvapivě taky, byla to jejich nejdelší cesta autem vůbec.
Na klubovce bylo nahlášených 6 pesanů ze 7 z vrhu C de Donawitz. Obě naše ségry a čtyři naši bráchové. Náš poslední bráška Cashmere Love de Donawitz na klubovku nedorazil, ale  ten samý den byl také na výstavě poblíž Ostravy, kde ve třídě dorostu získal známku VN! Takže mu gratulujeme!!! Na klubovce jsme se poprvé setkali s naším bráškou Castorem (Calvin Love de Donawitz), pejsek se žlutou stužkou - mezi ním a Tylerem jsem se rozhodovala, když jsem si štěňátka vybírala. A můžu vám říct, že je to fakt nádhernej pes, velkej, krásná hlava, super hrudník, no prostě krasavec. Je to úplně něco jinýho jak Tyler, jiná stavba těla, rámcově kratší, vyšší, výraznější hrudník, hodně do amerického typu psů, Tyler je menší, rámcově delší, prostě celej angličan :-) a to jsem já chtěla, takže si nemůžu na nic stěžovat, ale když jsem viděla Castora a nejenom jeho, tak se mi začínají líbit i některé "americké" typy psů, takže kdybych šla do dalšího šediváka, asi bych se porozhlížela po něčem takovém, ať mám doma zase něco jiného :-), ale to je ještě hoooodně dalekooo :-P.

U nás v kruhu ve třídě dorostu jsme byli čtyři: Caramel Love dD (Tyler), Grey - Cartier Love dD, Casper Love dD a Aris z Jenečské roviny. Castor s námi nebyl, protože Hanča měla nějaké problémy s přihláškou na výstavu, takže bohužel nemohl nastoupit... Posuzovala nás MVDr. Kočová. S Tylerem jsem opět spokojená nebyla, vím jsem náročná, předvedení měl ze všech psů nejlepší, ale pořád to není ono. Srovnávám ho totiž ve všem s Chesterem, který nasadil laťku opravdu hodně vysoko :-P. V pohybu na můj vkus moc běhat nechtěl, doma běhá líp. U postoje to mohlo být také lepší, na můj vkus se moc vrtěl a prohýbal se. Stát se mu moc nechtělo... ale zase mě potěšil, že v boji o pořadí ve třídě stál opravdu moc krásně, uvidíte to ke konci na videu, akorát mě mrzí, že ho v tom postoji nikdo nevyfotil, protože to by byla naprosto luxusní postojovka :-).

Tyler s Greyem dostali známku VN a Aris s bráchou Casperem známku N. Tyler s Greyem pak bojovali o pořadí, nemohla se pořád mezi klukama rozhodnout, líbili se jí oba, ale nakonec zadala známku VN1 Greydovi a Tyler dostal známku VN2. Rozhodčí preferovala výrazné samčí typy, takže tam jsme s Tylerem moc šanci neměli, protože on je elegantní typ psa, jemnější.

Ve fenách získala VN1 ségra Ryan (Carrie Love de Donawitz), VN2 dostala naše kamarádka Princess - Blue Eyes Princess Pontanus a ségra Cora (Coreen Love de Donawitz) dostala známku N3.

V závěrečkách si o nejlepší dorost zaběhal Grey s Ryan, kterou nakonec porazil a stal se Vítězem dorostu klubové výstavy!

Naše mamka Gina se předvedla v šampionech, kde byly samé odchovy Sirius Novy, získala známku V3 :-).

Vítězem výstavy se stala Ch. D´Laila Sirius Nova Af Fala Love´a.

Na výstavu se za náma přijela podívat Lucka s Baxem, jsou to naši internetoví kamarádi, kteří od nás bydlí přes celou republiku, takže tohle bylo v podstatě naše první setkání naživo! Moc ráda jsem vás poznala osobně a snad se brzy uvidíme na nějaké podobné akcičce :-).

Výstava to byla moc pěkná, celý den jsme si užili, akorát to cestování bylo náročnější.

Posudek a ostatní info najdete v sekci Výstavy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prochajda s bráchou Greyem - květen

Simča s Greydou přijeli za náma do Nížkovic a my se vydali cca na 2 hodinovou prochajdu, fotk na rajčeti :-)

 

 

 

 

 

 

 

Výstava psů bez PP v Přerově - 14. 5.

V sobotu jsme naložili psiska do auta a vyrazili jsme na voříšikiádu do Přerova. Tylera jsme museli vzít sebou, jelikož když neni Cheseter doma, tak si sám otevře bránku ze dvora a zdrhne... Na výstavu jsme dojeli celkem brzo, zanedlouho po nás dorazila i Zdeňka s Easynkou, které nám dělaly celou dobu společnost a pak nás fotily v kruhu, za což ještě jednou Zdeňce moc děkuju.

Nastupovali jsme ve třídě Retrívrů, kde bylo celkem 6 psů z toho 5 labradorů a jeden zlaťák. S Chesterem jsem byla maximálně spokojená, krásně běhal, a krásně stál, sám se rovnal, vrtěl celou dobu ocasem, no spokojenost největší :-). Při posuzování ostatních psů se rozhodčí pořád díval na Chestera a bral si ho jako vzor a srovnával s ním ostatní psy, takže jsem už věděla, že skupinu vyhrajeme :-). Byl z něho nadšený, ostatně to uvidíte na videu :-). Skupinu jsme opravdu vyhráli a postoupili jsme do závěreček ve kterých Chester opravdu zazářil a my si odnášeli titul BIS - vítěz výstavy!!! Chester opravdu válí a i v šesti letech je pořád v kondici. Tohle je jeho třetí výstavní sezona a z 20 výstav byl 10x první ve své skupině a 3x vyhrál titul BIS a 3x se umístil na 3 - 5 místě o BISe :-). Akorát mě trochu zamrzelo, že se nedávaly poháry, když měl Chester takový úspěch :-(

Posudek a ostatní info v sekci výstavy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lovecký výcvik v Těšanech - 5. hodina - 15. 5.

Protože pršelo, strávili jsme výcvikovou hodinu u Jaromíra ve sklepě. S psiskama jsme cvičili opět aport, ale tentokrát jen se zvěří. Jaromír pro nás nachystal holuby. Grey s Princess mají se zvěří ještě trošku problémy, takže je s Jaromírem odstraňovali. Tyler naproti tomu je ve výcviku trošku dále a s holubem neměl žádný problém, takže mu dal Jaromír místo holuba bažanta s kterým si Tyler taky poradil :-). Byl moc pochválený a dostali jsme za úkol prodlužovat vzdálenosti v aportu :-).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Chester 6. narozeniny!!!!!

V neděli 15. 5. tomu bylo přesně 6 let co se Chester o narodil :-).  A tak jsme mu uspořádali oslavu s dárečky a dortem. Dort zmizel v cuku letu, pak Chester vypadal jak kdyby měl rodit, jak byl tlustej :-D. Oslavu a dárečky si opravdu užil, celej den se potom ani nehnul. Dostal s Tylerem 2 nové obojky, jeden už dostali kluci před měsícem a ty druhé jim dorazili minulý týden, speciálně s jejich jmény. No uvidíte ve fotogalerii, potom dostal dvě hračky, jednu do vody a druhou na přetahování, která se klukům mooc líbila :-). Takže za naši celou smečkou mu přejeme všechno nejlepší a hlavně spoustu zdraví a ať jsi ještě spoustu let plný energie a vitální jako doposud :-).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Květnové prochajdy s Raiem

Přidávám několik fotek z květnových procházek se Sabčou a Raiem...

 

 

 

 

 

 

Lovecký výcvik - Tyler 8 měsíců

Dostali jsme od Jaromíra bažanta na výcvik, takže teď poslední dva dny jsem s Tylerem cvičila aporty a i s Chesterem, ale s tím jen okrajově, víc se zaměřuju na Tylera. Po dvou dnech výcviku s bažantem je Tyler schopný přinést bažanta z cca 30 - 40 metrové vzdálenosti, samozřejmě, že naviděnou, z posečené zahrady. Taky mu bažanta dávám do vyšší trávy, aby musel používat nos, zatím pracuje hezky, ale podle mě strašně pomalu, musí se mu to asi víc dostat do krve. Jinak jsem z jeho pokroků nadšená, je den ode dne lepší a myslím si že na 8 měsíčního psa je šikovnej :-). Foto na rajčeti, možná tam budu ještě přidávat další z dneška :-). Mám i videjko, až ho zpracuju, tak ho sem přidám.