Info o šediváčcích + jejich nové fotky :-), Výstava Lanškroun - V2, Výstava Blansko - VD 1 (celkově 2. místo ve skupině), Nové foto Chesiho dcery Endy

07.09.2010 20:54

Info o šediváčcích

Dnes je tomu přesně jeden týden co se šedivá miminka narodila. Všichni hezky rostou a přibývají na váhách, o tom se můžete přesvědčit z této růstové tabulky. Přidávám taky odkaz na nášup foteček mimísků a to samostatné profilovky z 2. dne, potom na fotky z 3. a 4. dne a také na fotky z 6. dne, kde mají štěňátka už jenom jednu třetinu ocásků a tak začala vypadat jako správní ohaři :-). O dalších novinkách vás budu informovat!

 

 

Nové fotky Chesiho dcery Endy

Dostala jsem dvě nové fotečky ve stáří 2 let od "zelené" holčičky Endy, která žije v Manerově. Endy zdědila svoji barvu srsti a stavbu těla po mamince :-). Mám slíbené fotky od páníčků dalších Chesiho dětí, tak uvidíme jestli svůj slib dodrží... jakmile fotky dostanu, hned je hodím na stránky.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Přidávám taky dvě fotky z "BARFování"... stačí na ně kliknout a sami se vám zvětší i s popiskem co Chesiho miska obsahuje za "dobroty" :-D

 

Výstava psů bez PP Lanškroun 4. 9. 2010 - Chester - Výborná 2

V sobotu jsme se po měsíci a půl vydali opět na výstavu s Chesterem, tentokrát do Lanškrouna, který je od nás vzdálený zhruba 150 km. Měla jsem obavy, že bude pršet, protože při cestě na výstavu, byla obloha čím dál víc zamračenější a cestou jsme vjeli i do pořádného lijáku. Naštěstí v Lanškrouně bylo jen zamračeno a nepršelo, teda spíš nepršelo celou dobu co jsme čekali než půjdem do kruhu, samozřejmě, že jak přišla na řadu naše skupina, tak se rozpršelo :-/. Ale nebudme předbíhat událostem :-). Po příjezdu na výstavu jsme vytáhli náš výstavní krámek a rozbalili ho u kruhu, pak jsem šla k přejímce vyzvednout katalog a výstavní číslo, no a nakonec pro Chestera, který čekal v autě :-).

Před vstupem do kruhu byl velký stůl plný nádherných pohárů a vedle něho bylo plno tašek od sponzorů pro vítěze ve skupinách.
Zanedlouho po našem příjezdu začala výstava, kde pořadatelka představila našeho rozhodčího, který má chovatelskou stanici z Lukovského dvora a je chovatelem rhodézských ridgebacků, patterdale teriérů a velkých švýcarských salašnických psů. Posuzování psů probíhalo celkem rychle, kvůli počasí, ale s rozmyslem :-). Nepsaly se zde žádné posudky, takže v kruhu byla každá skupina maximálně 5 - 15 minut podle počtu psů. My jsme šli do kruhu s dalšími 5 soupeři ze skupiny Velkých psů bez PP nad 40 cm a to konkrétně s německým boxem, zlatým retrívrem, labradorským retrívrem, anglickým kokršpanělem a bernským salašnickým psem. Oběhli jsme si pár koleček a pak následovalo posouzení v postoji. Rozhodčí se nemohl pořád rozhodnout a tak nechal pejsky běhat po diagonále, aby je mohl posoudit lépe v pohybu. Potom začal postupně pejsky vyřazovat. Na čtvrtém místě skončil berňák, na třetím hnědý labrador, na druhém místě Chester a na prvním německý boxer takže pro nás opět super umístění :-). Domů jsme si odvezli pohár, spoustu vzorků granulí (dohromady aspoň 3,5 kg) a časopis Psí kusy.

Fotek mám opravdu málo, protože pršelo a taťka moc nefotil (prej mu byla zima :-D). Pokusím se sehnat nějaké fotky od pořadatelů, takže bych je sem pak v další aktualitce přidala...

Diplom najdete v sekci Výstavy a foto opět na rajčeti.

 

 

 Výstava psů bez PP Blansko 5. 9. 2010 - Chester - Velmi dobrá 1 (celkově 2. místo ve skupině)

 Po roce jsme se vydali opět na výstavu do Blanska, jela jsem sem hlavně kvůli tomu, že zde měla posuzovat paní Žertová z Polepšovny mazlíčků. Nakonec jsme měli smůlu, protože posuzovala voříšky a pejsky bez PP posuzoval letos rozhodčí, co minulý rok posuzoval voříšky. Výstava byla opět jako minulý rok docela dost chabá na ceny, možná to bylo ještě slabší jak minulý rok a je to celkem mazec, protože to už byl 10. ročník. Však z fotek uvidíte sami, že se například z výstavou v Lanškrouně nedá srovnávat, co se do počtu cen týče.

Opravdu mě vyvedlo z míry rozdělení skupin, protože v propozicích bylo napsáno, že pejsci budou rozděleni podle tříd FCI, tak jako minulý rok. Letos se skládala naše skupina z 2 labradorů, 1 kokra a 2 borderek, co mě nejvíc dorazilo bylo to, že další skupina se skládala z německého ovčáka, kavkazského pasteveckého psa a 2 zlatých retrívrů :-D. Takže vlastně byla skupina ovčáckých psů a retrívrů rozdělená na půl a smíchaná dohromady :-D:-D:-D. Takže vlastně ani nevím, jak bych tuhle skupinu měla nazvat, snad část velkých psů bez PP, protože v naší skupině byli jak psi tak feny.

Tolik zadaných VDéček kolik bylo na této výstavě jsem na voříškiádě ještě nezažila, dokonce byl případ, že VDéčko dostal i vítěz skupiny, takže to byl opravdu mazec jaké dávali přísné hodnocení . Jak jsem tušila, tak ani nám se VDéčko nevyhlo a to kvůli srsti, protože Chester začal opět línat... No ale nebudu předbíhat. Ve štěňátkách se předvedla Adina, poloségra Laury, která svoji kategorii vyhrála, takže ještě jednou moc gratulujeme :-), Adina je moc šikovné štěňátko :-).

V naší skupině začalo posouzení nejdřív v postoji, pak se dali pejsci do pohybu a uběhli jsme snad 5 koleček. Potom přišlo na individuální posouzení. Chester se rozhodčím moc líbil, chválili jeho hlavu, výraz, zuby, kondici a Chestera všeobecně. Říkali, že je škoda, že tak líná, že má nádhernou srst a doporučili mi používat furminátor, který se zabaví více jak 90 % línající srsti (furminátor jsem včera objednala, tak jsem zvědavá kdy mi dorazí domů). Takže jak jsem už psala za srst jsme dostali VD a potom za kvalitu zubů, kondici, povahu a handling čtyři Véčka, celková známka tedy Velmi dobrá 1, celkově druhé místo ve skupině. Všichni psi v naší skupině dostali VD, kromě kokra, který skupinu jak jinak vyhrál a dostal známku Výborná. Akorát mě zarazilo, že pokud bylo psovi zadáno jedno VD, tak už nedosáhl na známku výborná. Vím, že minulý rok i psi s dvěma VDčkama dostali známku Výborná a zasáhli do celkového pořadí ve třídě.

Takže Chester si z tého výstavy odnášel svoje první (a snad i poslední :-P) VDéčko, holt všechno je jednou "porpvé" :-D

Diplom, posudek a fotky najdete opět v sekci Výstavy