Novinková nálož za duben - výstavy, štěňátkovské návštěvy a PLÁNOVANÉ KRYTÍ

26.05.2014 10:17

Návštěva štěňátek v CHS Atagora

První dubnový den jsme se Sabčou vyrazily na návštěvu k Ivetě do CHS výmarských ohařů a bílých švýcarských ovčáků - Atagora. Štěňátka měly obě holky jak Surei tak Tylerova ségra Cora ze spojení: CH. JCH. Usurei Donevara x Orris Acabo Czech a dále pak CIB, CIE, MultiCH, JCH Coreen Love de Donawitz "U" x CIB, CIE, MultiCH, MultiJCH Bromhund Sensation At Greynie (imp. AUS). Malí šediváci měli 5 týdnů a bílí měli 6 týdnů. Návštěvu jsme si parádně užily, což můžete vidět z fotek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Národní výstava Ostrava

Po tříměsíční pauze jsme se s Tylerem vydali na výstavu, tentokrát do Ostravy, kterou posuzoval pan rozhodčí Mülller. Tyler se předvedl ve třídě šampionů, kde získal CAC (konečně! :D) a zahájil tak Grand šampiona Česka! Potom si v konkurenci dalších dvou psů zaběhal o Národního vítěze, kterého nakonec taky vybojoval. Tímto také získal svůj třetí CAC ČMKU, takže teď nám chybí jen jeden CACIB na Šampiona ČMKU! Ještě jsme si zaběhali o BOBa, ale tam se na nás štěstí bohužel neusmálo, i když jsem byla ráda, jelikož jsem měla druhý den ve škole zápočty, takže jsem se mohla aspoň učit a ne trčet na výstavišti a čekat na závěrečky :P. Všechno info najdete opět v sekci Výstavy 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afra z Pluskovečku - jarní svod

V dubnu se zúčastnila jako první z Tylerových potomků jeho dcera Dona (Afra z Pluskovečku) jarního svodu. V posudku má skus nůžkový, je plnochrupá a plně odpovídá standardu výmarského ohaře! Mám obrovskou radost, že prošla svodem na jedničku ;). Přidávám taktéž pár fotek ze svodu z kterých můžete vidět, že je to taková zmenšená kopie tatínka v holčičím vydání, hlavně ve výrazu hlavy :). Bohužel o ostatních sourozencích z vrhu nic nevím, jelikož pan chovatel někde založil kontakty na nové páníky :(, takže pokud někdo z majitelů Áček chodíte na naše stránky, tak mě prosím kontaktujte mailem. Ráda bych měla fotky a  info i o dalších potomcích našeho Tylera. 





















 

 

Tyler oficiálně ŠAMPIONEM SRBSKA!

V dubnu nám dorazil ze Srbska certifikát Šampiona Srbska, takže tohle je Tylerův sedmý dospělácký šampionát a když započítáme i Juniory tak desátý :).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Návštěva štěňátek v CHS Atagora

Předposlední dubnovou sobotu jsem se vydala opět na návštěvu k Ivetě do CHS Atagora, která měla doma už jen šediváky. Štěňátka měla v té době 7 týdnů a už pomaličku začala odcházet do nových domovů. Na fotky se můžete podívat na rajčeti. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Návštěva štěňátek v CHS Best of Moravia

A hned druhý den jsem se vydala se Simčou a Ivčou na návštěvu k Irči do chovatelské stanice výmarských ohařů Best of Moravia. Štěňátka měla 5 týdnů a jsou ze spojení Arwen z Oltyňského mlýna x CIB, CIE, MultiCH, JCH Cartier Love de Donawitz "U". Na fotky můžete opět mrknout na rajčeti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voříškiáda Hranice

Na konci dubna jsme se vydali s Chesterem na první letošní voříškiádu a to tradičně do Hranic. Vyšlo nám celkem ucházející počasí, sice bylo pod mrakem, ale nepršelo. Organizace, občerstvení atd. bylo všechno super, tak jako každým rokem. Chester nastupoval ve IV. skupině velkých psů bez PP, kde byl ještě spolu s dalšími třemi soupeři - Labradorkou, Německou dogou a ještě s Brazilskou filou. Chester si to jako vždy opravdu moc užíval, krásně se předváděl, což ocenil i pan rozhodčí, který mu napsal naprosto parádní posudek: Celkově překrásný pes, výborně hezky nesený, pěkná mechanika pohybu, exklusivní předvedení. Celkově jsme skupinu vyhráli a Chester byl opět na 1. místě, takže máme vlastně Vítěze skupiny - BIG! V závěrečkách Chester nastupoval ještě ve dvou soutěžích, o nejhezčího veterána a o nejhezčího psa bez PP, ale tam se nám už bohužel nepoštěstilo. Info opět v sekci výstavy 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felix slaví 1. narozeniny

Na konci dubna náš Felix oslavil své první narozeniny! Celá naše smečka mu přeje co nejlepší :). Dostal od nás kočičí pamlsky a masový dortík, který byl navrchu potřený tvarohem :).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PLÁNOVANÝ VRH NA LÉTO 2014

S radostí vám představuji druhý plánovaný vrh po našem Tylerovi na toto léto. Matkou štěňat bude krásná "Meggie" - CH., JCH. Bailey Agamysh "U". Rodiče Meggie jsou CH Zir z Dančí paseky a CH Agáta ze Zámku Hořovice, kteří jsou oba šampiony krásy i když výstavy moc neobjížděli.

Sama Meggie je výstavně velice úspěšná fenka, je Junior šampionkou 3 zemí a Šampionkou taktéž 3 zemí. Má rozjety šampionáty několika dalších zemí a samozřejmě i Interšampiona. Pracovně je taktéž velice úspěšná, což dokazuje pět zkoušek s vysokými bodovými výsledky. Na zkouškách vloh získala titul CACT a stala se čekatelkou Šampiona práce!!! Na podzimních zkouškách a na zkouškách ze speciálních vodních prací se umístila na 4. místě a na lesních zkouškách na 3. místě. Má za sebou i zkoušky nejvyšší a to Všestranné a tím pádem je Všestrannou fenou!

Z tohoto spojení očekáváme štěňátka středně silných koster, krásných hlav, světle stříbřité barvy a výborného exteriéru. Jsou zde velké předpoklady výstavní i pracovní kariéry po obou rodičích, skvělé krevní linie a také vyrovnaných povah.

Krytí by mělo proběhnout první týden v červnu a pokud se vše zadaří, tak štěňátka by se měla narodit na začátku srpna.

V případě zájmu o štěňátko mě neváhejte kontaktovat a nebo chovatelku Evu Živnou z CHS La Vita Eterna. Více o tomto spojení se dozvíte v sekci Plánované krytí a nebo na stránkách chovatelské stanice.

 

Kluci v dubnu u vody

Přidávám fotky z dubna u vody, kde trénujeme přinášení z vody a sem tam i ochotu na hluboké vodě :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dubnové procházky

A taktéž přidávám fotky z dubnových procházek :)