Novinky květen - výstavy, voříškiády, Chester slaví narozeniny, procházky

20.06.2014 18:53

MVP Praha

První týden v květnu jsme se vydali na výstavu do Prahy. Posuzoval nás pan rozhodčí Šimek a Tyler byl nahlášen do třídy šampionů, kde měl ještě jednoho konkurenta - Cuba od Márfyho. Pan rozhodčí napsal Tylerovi moc hezký posudek, ale bohužel to na první místo nestačilo, takže získal Výborný 2, res. CAC. Jelikož Cuba získal následně i CACIBa, tak si Tyler zaběhal ještě o res. CACIBa, kterého nakonec i získal. Na výstavu se za námi přijela podívat Peťa od Lolči, které moc děkuji za příjemnou společnost, ráda jsem tě zas po dlouhé době viděla a doufám, že se uvidíme v červenci na voříškiádě v Brně. Taktéž bych moc chtěla poděkovat Gabči od Gigi za společnost, ale hlavně za naprosto luxusní fotečky!!! Více info opět v sekci výstavy

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Návštěva CHS Atagora

Cestou z Prahy jsme se zastavili u Ivety mrknout na štěnda, která ještě nešla domů a to konkrétně žlutý kluk, zelený kluk a černý kluk. Štěňátka měla 9 týdnů.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Voříškiáda Kostice

Druhý týden v květnu se konala voříškiáda v Kosticích na kterou jsme se vypravili s Chesterem. Natoupili jsme ve třídě veteránů, kde bylo nahlášeno celkem 8 psů. Chester se jako vždy hezky předváděl a dostal moc hezký posudek, bohužel na vyšší příčku to nestačilo a tak jsme získali bramborové místo, takže celkové hodnocení Výborný 4. Za super společnost jak už je zvykem děkujeme Evči a kokřím holkám ;). Info opět v sekci výstavy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chester slaví 9. narozeniny!!!

Ani se mi nechce věřit, že je tomu již 9 let co se narodil náš Chester, utíká to neskutečně rychle. I když je Chester už dědeček na jeho elánu to nejde znát, je pořád akční a hodně veselý pes s chutí do života a hlavně jako správný retrívr žije aportování a nejvíce miluje především aportování z vody. Začínám si celkem všímat, že roky se trochu podepisují na jeho fyzičce a nesmím ho moc přepínat i když by pracoval moc rád, jelikož pak druhý den je chudák tak unavený, že celý den prospí. Věřím, že tu s námi bude ještě dost let, abychom si mohli jeho společnosti dosytosti užít :). Takže Chesťo celá naše smečka ti přeje všechno nejlepší k narozeninám a hlavně hodně zdraví! K narozkám dostal jako obvykle masový dort s pudinkem tvarohem a pamlsky. Samozřejmě nesměly chybět dárečky v podobě pamlsků. No a oba kluci dostali ještě svítící obojky v zelené barvě, aby byli pěkně vidět i na podvečerní procházce.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Voříškiáda Šaratice

Třetí víkend v květnu se konala voříškiáda v Šaraticích, které máme zhruba 12 minut cesty autem, takže je jasné, že si tuhle akci nemůžeme nechat ujít. Chester byl nahlášený ve třídě veteránů, kde bylo dalších 13 psů. Předvedl se opět hezky, ale pro tentokrát se bohužel na bednu nedostal. Dostali jsme aspoň pěknou kokardu za účast, kterou jsem zapomněla vyfotit, no stane se :D ... Takže jako obvykle info najdete v sekci výstavy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tyler oficiálně šampionem CIB a šampionem CIE!!!

Po čtyřech měsících od podání žádosti, nám přišli z Belgie certifikáty pro Mezinárodního šampiona krásy C.I.B. a Mezinárodního výstavního šampiona C.I.E. !!!! S těmito dvěma tituly je Tyler již dvanáctinásobný šampion!!! Na tyhle tituly jsem obzvláště hrdá, jelikož jsme toho museli objezdit hodně, aby se je Tylerovi podařilo získat :).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klubová výstava výmarských ohařů Miroslavské knínice

Poslední květnový víkend se konala klubová výstava výmarů. Tyler byl poprvé na klubovce nahlášený do třídy šampionů, která byla opravdu nečekaně obsazená, což nebývá moc zvykem. Celkem bylo do této třídy nahlášeno 8 psů, pro srovnání v pracovce a otevřené bylo po 9 psech... Moc jsem tomu nedávala, že bychom mohli nějak zabodovat v tak silné a kvalitní konkurenci 8 šampionů, jelikož se nám na mezinárodkách v ČR moc nedaří, když jsme ve třídě 2 nebo 3 ne tak 8 že jo :D, ale opak byl pravdou!!! Tyler si poslední dobou výstavy užívá a hezky se předvádí, hlavně to na něm poznám v pohybu, že se nese radostněji :). Od paní rozhodčí dostal celkem pěkný posudek a známku výborná. O celkové pořadí si nás zaběhalo pouze pět, protože tři psi dostali známku velmi dobrá. Paní rozhodčí se nemohla dlouho rozhodnout, nechala nás oběhnout několik koleček, pak postavit do postojů a pořád dokola, nakonec jsme získali krásné druhé místo (ten CAC na Granda nám zas utekl o chlup, sakra! :D), což je pro mě velký úspěch! Na pátém místě teda skončil Asterix Lovec Pampalini (Antony Shefis x Brigita ze Slezských lesů) na čtvrtém místě Brain Alfa Ori (Rivertone Rock Star x Citty od Červenického potoka) na třetím místě Brody od Potoka kačáku (Sireva Drake x Isa z Mandátu) na druhém místě teda Tyler a na prvním místě Atrey Forever Hero of Diam Weim (Newdays Pride of the Grey Noble x Fashion Fad Sirius Nova). Teď mě napadá, když se tak dívám na všechna ta jména, tak všichni jsou po anglických psech a kromě jednoho čtyři po anglickém psovi Sireva Drake :), jehož má tu čest mít v rodokmenu i náš Tyler :).
Ještě bych chtěla dodat, že Tyler se na českých klubovkách umístil vždy buď na prvním nebo na druhém místě ve své třídě, čehož si moc vážím, jelikož je zde ve třídě většinou kolem jedné desítky psů, někdy i více. Prozatím se Tyler zůčastnil všech klubovek co se zde pořádaly z toho byl 3x na prvním místě a 4x na druhém místě. Zůčastnil se taktéž 2x klubové výstavy na Slovensku, kde nejenomže vyhrál svoji třídu, ale i klubového vítěze, vítěze plemene a následně i vítěze klubové výstavy slovenského klubu výmarů a odnesl si domů putovní pohár klubu :). Na další výstavě získal krásné třetí místo :).

Co se týče výstavy celkově, tak byla velice přísně hodnocená. Ve třídách bylo zadáno známek Výborná jako šafránu, většinou maximálně po 4 - 5 kouscích což je celkem málo, když si vezmete, že ve třídě bylo mezi 8 - 15 psy. Tylerovi sourozenci taktéž bodovali a rozhodně se neztratili! Již počtvrté jsme taktéž běželi o nejlepší chovatelskou skupinu výstavy, kterou jsme i vyhráli!!! A jako třešničku na dortu přidal Tylerův brácha Grey tím, že se stal Absolutním vítězem celé klubové výstavy, takže brácho obrovská gratulace!!!

A tady ještě teda komplet výsledky de Donawitz gangu:

Cartier Love de Donawitz - třída pracovní - Výborný  1/9, CAC, Klubový vítěz, BOB, BISS
Carrie Love de Donawitz - třída pracovní - Výborná 1/12, CAC
Caramel Love de Donawitz - třída šampionů - Výborný 2/8, res. CAC
Darling Star de Donawitz - třída pracovní - Velmi dobrá, Kandidátka chovu
Duke´s Lucky Star de Donawitz - třída otevřená - Výborný 1/9, CAC
Coreen Love de Donawitz - třída šampionů - Výborná 1/5, CAC
Casper Love de Donawitz - třída pracovní - Velmi dobrý 4/9

A abych nezapomněla, tak jsme se taktéž zúčastnili přehlídky chovných psů, která se koná vždy na květnové klubové výstavě. Představují se zde chovní psi a jejich potomci. Bohužel jsme na klubovce žádné Tylerovo dítko přihlášené neměli, což doufám, do příští klubovky, kde bude přehlídka chovných psů napravíme :)

Info opět v sekci výstavy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Procházky květen

Přidávám fotky z květnových procházek, více jich najdete klasicky na rajčeti