NVP Brno

18.10.2008 15:32

 

V sobotu se v Brně konala národní výstava psů. Samozřejmě jsem tam nemohla chybět, takže jsme se s kamarádkou domluvily, že se tam pojedem mrknout. Tentokrát se k nám přidal i Romča - syn od mojí sestřenice  (mají doma Chesiho matku a dceru Agnes).

Vyrazili jsme ráno v sedum hodin do Brna, protože jsme museli čekat víc jak půl hodiny ve Slavkově na vlak, tak jsme byli v Brně až o čtvrt na devět. Rozhodli jsme se, že půjdem na snídani do Mekáče ve Vaňkovce. Dlouho jsem tam nebyla, tak byl pro mě celkem šok když se otevřeli dveře a na mě čučí velkej Tyranosaurus Rex :D. Je tam totiž výstava dinosaurů, takže se s vámi o tento zážitek podělím i v podobě fotografií :). 

Kolem desáté hodiny jsme dorazili na Brněnské výstaviště. Ráno byla celkem velká kosa a těšili jsme se, že zalezem do teplíčka v hale, ale k našemu nemilému překvapení byly skoro všechny kruhy venku. Naštěstí se udělalo hezky a venku se to dalo vydržet. 

Nejdřív jsme hledali kruh labradorů, tam jsme se dívali chvilku na posuzování a pak jsme šli hledat kruh výmarů. Mimochodem jsem byla celkem zklamaná zastoupením labradorů, připadali mě všichni strašně malí a někteří neměli skoro žádnej hrudník, ale pár hezkejch labíků mezi nima bylo. Zato goldeni byli moc hezcí, obvzlášť jeden rezavej, ten byl fakt nádhernej - jen škoda, že ještě v ČR rezaví labradoři ještě nejsou...

 U výmarů jsme našli Lenku s výmarkou Ginou (Eternal Vision At Sirius Nova). Čekali jsme než půjdou holky do kruhu abychom jim mohli fandit. A naše čekání se vyplatilo, Gina nastoupila do mezitřídy, kde z osmi fen získala známku V1 a titul CAC. Pak nastoupila do kruhu o Národního vítěze se dvěma svými sestřičkami Eliz (Elizabeth the Queen Sirius Nova) a Eliškou (Enchanted by Elita Sirius Nova) a taky sestřenicí Mínou (Ešír z Vtelenských strání). Ginuše je porazila a šla běhat o vítěze plemene BOB. Toho taky získala a pak se čekalo na závěrečky.

Na závěrečky jsme se šli taky podívat, ale byli jsme tam jen chviličku, protože nám jel autobus a nezjistili jsme si kdy nám jede další, takže jsme ho museli stihnout. Jinak Gina v závěrečkách získala titul res. BIG. Takže byla druhá ve skupině FCI 7. Moc a moc Gině a Lence gratuluju k mega úspěchu.

Jinak jsme na výstavišti prolezli snad každej stánek pětkrát, takže se  Chester, Týna a Agnes mohli těšit na nadílku. Romča koupil Týně a Agnes dvě buvolí kostičky a tři barevný žužlací tyčky, pak holky dostali každá prasečí nožku a flašku piva pro psy. Chester taky nepřišel zkrátka, koupila jsem mu dva dummy. Jeden v barvě khaki a o váze 500 gramů a druhej žlutej dummy do vody kterej je podlouhlejší a materiálem se hodí víc do vody - taky má váhu 500 gramů. No a na mlsání dostal flašku pivečka pro psy a velikou hovězí kost.

Zatím jsme zkoušeli trénovat jen s dummyma marking a zjistila jsem že to vůbec ale vůbec neumí, protože když mu ukážu na jeden a on jde pro ten druhej, tak je mu jasný, že když ho odvolám tak má jít pro ten první, což jsem zjistila až teď, že přemýšlí tímto způsobem. Takže pak se čtyřma dummyma už je ta typovačka horší - což znamená že marking se budem muset učit celej od začátku a jiným způsobem. Pivo a nožku ještě nedostal, ale pak vám určitě podám info jak mu to všechno chutnalo.

Celá výstava byla fakt paráda, akorát mě mrzí, že jsem nemohla zůstat na závěrečky. Fotky z výstavy najdete zde nebo v sekci fotogalerie - chester - 2008 - výstavy. Poslední novinka ještě je, že má Agnes s Týnou svoje vlastní stránky www.agnes-tyna.webnode.cz - zatím s nima Romčovi trošku pomáhám a musím ho naučit jak se s nima pracuje, takže mějte chvilku strpení než bude web dodělaný a pravidelně aktualizovaný.