Výstava Brno - Výborný 3, Výstava Kyjov - Výborný 1 - BIG!!!, Chester - Výročí!, Výsledky World Dog Show 2010 Dánsko, Narozeniny členů naší smečky, Prochajda se Sabčou a Almou, Gina a Axel - KRYTÍ!!!, Psí pokoj

06.07.2010 21:40

Narozeniny členů naší smečky

Jelikož byl tento měsíc hodně hektický skrz náš výstavní maratón, tak jsem zde zapomněla napsat, kdo všechno měl z naší smečky v tomto měsíci narozeniny. Všem přejeme všechno nejlepší a hlavně hodně zdraví, protože to je nejdůležitější!

Fifina a Zajda
Obě naše holky 12. června oslavily svoje páté narozeniny :)

Fifina

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ferda
Minulý týden 23. června oslavil Ferda svoje čtvrté narozeniny.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Chesterova štěňátka
V pondělí 28. června tomu bylo přesně dva roky co se Chesterovi narodili potomci. Takže přejeme všechno nejlepší Agnes do Dolních Dunajovic, Enny do Nosislavi, Luxovi do Zlína, Astě do Slavkova u Brna, Bretovi k nám do Nížkovic a Endy do Manerova.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Dejl
Dnes 29. června oslavil Dejl svoje druhé narozeniny.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Wordl Dog Show 2010 Dánsko

Od čtvrtka 24. 6. do neděle 27. 6. se v Dánsku konala Světová výstava psů 2010. Na stránky výstavy se můžete mrknout zde.
Celkem jsem byla zvědavá na vítězné psy labradorů a výmarů a tak jsem neustále čekala až zveřejní výsledky na internetu. U labradorů se mi skoro všichni vítězní psi líbili, u výmarů to bylo spíše naopak, já tenhle typ "světových vítězů" moc nepreferuju, holt se mi líbí ušlechtilejší typy výmarů... z fotek můžete posoudit kvalitu všech psů sami :).

Kompletní výsledky labradorských retrívrů zde

CACIB pes a BOB - vítěz plemene
FAIRYWOOD'S AQUARIUS

 

CACIB fena
ROSSMIX ZENATO RIPASSA

 

CAJC a res. CACIB pes
CORNERSTONE THANK YOU AT KOWALSKI

 

res. CACIB fena
MEMENTOS KELLY

 

CAJC fena
LOCH MOR GIULIETTA

(bohužel foto téhle fenky jsem nenašla)

 

VETERÁN pes
CUT'N CORDOZA'S FINAL MATCH

(mimochodem moc krásný pes, v ČR je po něm již jeden vrh štěňat :) )

odkaz na chovatelskou stanici ve které působí a  kde se to krásnými psi jenom hemží :) https://www.labheartbreaker.dk/

 

VETERÁN fena
MALLORN'S TUNDRA SONG

 

 

Kompletní výsledky výmarských ohařů krátkosrstých zde

CACIB pes a BOB - vítěz plemene
NOBISKRUG PLAYING ALLEGRO

 

CACIB fena
WILANA ZIELONE CHRUSTY

 

res. CACIB pes
LE FOL DU VENT FALA LOVE'A

 

res. CACIB fena
INDABAS SACAJAWEA V SILVERSTREAK

(bohužel foto téhle fenky jsem nenašla)

 

CAJC pes
VALMAR'S NATIONAL VELVET

 

CAJC fena
KAN TRACE DELILAH GREY

 

VETERÁN pes
NOBISKRUG WHTEVR WILLBE WILLBE

 

VETERÁN fena
NANI'S TO BE OR NOT TO BE

 

 
 Ještě bych zde chtěla zveřejnit velký úspěch šedivákovýho dědy Multich. Interch. Sireva Drake, který ve třídě pracovní na této výstavě získal známku Výborná 3 z 22 psů, což je opravdu velký úspěch! Jeho syn Go For Glory Garp Sirius Nova získal ve třídě otevřené Výborná 1!!! A Drakův vnuk Hanky Panky With Sirius Nova získal v mezitřídě ocenění Výborná 2, takže jde vidět, že Drakovy potomci mají velký úspěch nejen na národních a mezinárodních výstavách, ale i na výstavě světové, což jen potvrzuje jeho kvality, které umí předat do dalších generací svých potomků!
 
 

Výstava psů bez PP Brno-Rybníček 26. 6. - Výborná 3

 
 V sobotu ráno jsme vyrazili s taťkou a Chesterem na první ročník voříškiády do Brna. Cestu jsme našli celkem snadno a ani ne za půl hodiny jsme byli na místě. Po vybalení našeho výstavního krámku jsem šla projít přejímkou. První nemilé překvapení bylo, že nedávali výstavní katalog ani výstavní číslo.
Potom následovaly čtyři hodiny úmorného čekání a nehorázného vedra. Málem jsem se na tom slunci upekla :-/, Chester byl celkem v pohodě a hověl si ve výstavní boudičce :-D.
Nejdřív se posuzovali kříženci, potom teprve následovali psi bez PP. Rozhodčí byla zkušená a hlavně měla kvalifikaci, posuzuje totiž na národních a mezinárodních výstavách celou skupinu FCI III - teriéři. Posuzování bylo podle mě spravedlivé a jde vidět, že tomu opravdu rozuměla, každého pejska a jeho pořadí okomentovala do mikrofonu. Velice se mi líbilo, že po celou dobu posuzování byla v kruhu tzv. moderátorka, která říkala jak to chodí na normálních výstavách, že by pejsci v kruhu měli být neustále v postoji, potom jak by mělo vypadat předvedení pejska atd. Hodně mě zarazily ceny, které vítězové dostali. Nedávaly se žádné poháry nebo medaile, prostě první místo dostalo hrneček a knížku + další sponzorské dary. Na to, že výše výstavního poplatku byla vysoká, tak ceny byly opravdu mizivé, ale byl to jejich první ročník, do toho druhého se snad zlepší.
My jsme nastupovali ve skupině Velcí psi bez PP - feny a psi dohromady. V kruhu byli 2 němečtí ovčáci, 2 ridgebackové, 1 maďarský ohař, 1 labrador (my), 1 rotvajler, tzn. dohromady sedum psů. Nejdřív jsme oběhli všichni dvě kolečka a pak začalo individuální posuzování. My jsme přišli na řadu jako předposlední. Rozhodčí Chestera pochválila, že se umí v kruhu moc hezky předvádět. Pak se mě ptala jak je starý, typovala ho na 1 - 2 roky, protože má zuby v bezvadném stavu. Nechtěla mi věřit, když jsem jí řekla, že je mu pět let a neustále obdivovala jeho čistý chrup bez náznaku zubního kamene :-D. Pak ho prohmatala, líbila se jí Chesterova srst, hlavně její barva. Líbila se jí Chesterova mohutnost, říkala, že to k plemeni patří :). A jak jsme dopadli? Nad moje očekávání, celkově ze sedmi psů jsme skončili na třetím místě. První místo vyhrála krásná maďarka Sára a druhé místo krásný ridgeback Alfi s paničkou Dianou :). Po stanovení pořadí jsme vylezli na bednu a moderátorka po nás chtěla, abychom řekli do mikrofonu pár slov o pejskovi. O Chesterovi jsem řekla, že je typický labrador, který miluje aportování čehokoli jak na souši tak z vody atd. :).
Po oběhnutí vítězného kolečka jsme si zbalili krámek a rychle jeli domů, ptž to vedro bylo opravdu k nevydržení. Z výstavy jsme si tedy odvezli hrneček, porcelánovou misku, pět časopisů (které všechny doma mám) a naprosto miniaturní vzorek granulí :-D.
Výstava měla svoje plus v tom, že zde měli opravdu kvalitní rozhodčí a super komentátorku, avšak velké mínus bylo to, že vítězové nedostali žádnou trofej, medaile nebo poháry a i sponzorské dary nebyly opravdu nic moc.
Foto, posudek, diplom a taky poprvé i video, za které děkuji Dianě od Alfího najdete v sekci výstavy.
 

Výstava psů bez PP Kyjov - 27. 6. - Výborná 1 - BIG1 !!!

 Hned druhý den po výstavě v Brně jsme vyrazili na výstavu do Kyjova. U Kyjova byla uzavírka, takže jsme museli jet po okolních vesnicích, ve kterých nebyla silnice zrovna v ideálním stavu, takže jsme přijeli na místo o trochu později, než jsme plánovali, ale i tak, jsme ještě našli pár volných parkovacích míst :). 
Výstava se konala na místním cvičáku, který byl opravdu moc hezky zařízený a pesani zde byli v moc hezkém prostředí. Pořadatelé měli všechno hezky nachystané a hned u brány cvičáku byl vidět stolek s osmi sadami nádherných pohárů! Na to, že jsme zde platili poloviční startovné než v Brně, byly ceny obzvlášť štědré!
U přejímky jsme dostali pouze výstavní číslo, ale žádný katalog, naštěstí před posuzováním pořadatelé vyvěsili výstavní katalog ke kruhu, takže každý věděl, kdy je na řadě. Málem mě kleplo, když jsem uviděla naši skupinu, kde byla rekordní účast a to 8 psů, což byla doposud nejvíc zastoupená skupina ze všech výstav na kterých jsme byli (celkem na třinácti).
Posuzování šlo opravdu rychle, protože se nepsaly posudky, což je škoda, ale dávali aspoň diplomy. Nastoupili jsme jako třetí skupina Velcí psi bez PP (feny i psi dohromady). Ve třídě nás bylo osum jak jsem se už zmínila, převažovali retrívři. 3x zlatý retrívr, 2x labradorský retrívr, 1x howavart, 1x německý boxer, 1x německý ovčák, takže konkurence obrovská. Posuzovali nás dva rozhodčí, jeden z nich byl veterinář a další rozhodčí byla chovatelka plemene Akita Inu. V kruhu jsme se dali nejdříve všichni do pohybu. Po dvou kolečkách jsme zastavili a pan veterinář zkontroloval každému psovi uši, oči, zuby, kvalitu srsti. Chestera jsem měla neustále v postoji, to se o ostatních psech moct říct nedá :-D. Myslím, že na předvedení psa dost záleží, takže možná i proto jsme zde měli takový úspěch :). Po individuálním posouzení pohybu psa na diagonále (úhlopříčce) jsme se dali opět všichni do pohybu a rozhodčí určovali pořadí. Jaké bylo pro mě velké překvapení, když před nás rozhodčí dával cedulku s číslem jedna!!! Nemohla jsem tomu uvěřit, že jsme vyhráli skupinu z tak velké konkurence! Moc si toho vážím :).
Dostali jsme pohár, keramický zvonek a spoustu pamlsků, vzorků granulí a sušených dobrůtek. Čekali jsme ještě, že půjdeme o BISe, ale na této výstavě o BISe šli pouze voříšci, takže jsme tentokrát do závěreček nešli :(.
Výstava to byla opravdu moc podařená, v hezkém prostředí se super organizátory a komentátory akce :).
Posudek, fotky, diplom najdete v sekci výstavy

 

Chester - 5. výročí!!!

V neděli 27. června to bylo přesně pět let, co jsme si Chestera dovezli domů. Je to neuvěřitelné jak to rychle utíká, připadá mi to jako včera, když jsme si ho přivezli jako šestitýdenní nemotornou kuličku :).

Chester - cca sedm týdnů

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Prochajda k Jalováku se Sabčou a německou ovčandou Almou

Včera jsem se domluvila s mojí bývalou spolužačkou ze základky na prochajdu. Má doma na hlídání roční puberťačku německého ovčáka Almu. Odpoledne jsme vyrazili směr Jalovák a strávili jsme spolu bezmála pět hodin na čerstvém vzduchu. Alma je pěkné kvítko, jde vidět, že je to ještě štěně :-D, pořád Chestera provokovala, aby si s ní hrál, ale ten si jí vůbec nevšímal a radši na poli větřil zajíce :-D.  U Jalováku jsme pesany pustili, aby se šli vykoupat. Chester byl ve vodě hned co jsem ho odepnula z vodítka :-D, zato Alma se k vodě nechtěla ani přiblížit. Zbytek pobytu u Jalováku jsme strávili tím, že jsme Almu lákali do vody. Velký úspěch byl, když si Alma namočila aspoň tlapky :-D, pak to Sabča nevydržela a Almě do vody pomohla, byla celkem zábava dívat se na reakci Almy ve vodě :-D. Potom jsme radši Almu uvázaly, protože pořád Chestera otravovala a on si nemohl ani pořádně zaplavat. Alma proti tomu hlasitě protestovala a dokonce skočila i za Sabčou na lavečku a uvelebila se zvláštním způsobem vedle ní :-D, pochopíte z fotek, které najdete na rajčeti :-). Procházku jsme si parádně užili a doufám, že ji zase někdy zopakujem :).

 

 

Gina a Axel - KRYTÍ!!!

 Včera jsem dostala od Lenky (majitelka chov. stanice de Donawitz) super zprávu! Krytí Giny a Axela se povedlo na jedničku! Při prvním krytí trvalo svázání 18 minut a při druhém překrytí trvalo svázání 25 minut. Tak teď jen nezbývá držet palce na potvrzení březosti :). Článek o krytí v Anglii na webu chovatelské stanice de Donawitz a foto z krytí zde


Taťka Axel (Ch Sireva Minstergate Paganini JW)

 

Psí pokoj

Konečně pokračují práce i na pokoji pro psy a kočky. Dneska k nám přišel řemeslník, aby stěny pokoje částečně obložil dřevem. Ve čtvrtek by mělo být obložení snad dodělané. Dveře do pokoje se budou nasazovat později. Až bude tohle všechno hotové, tak se vrhneme na výrobu kočičího stromu pro naši Safiru, který bude umístěn v pokoji. Doufám, že to všechno během léta stihneme dodělat, aby šedivák přišel do kompletně zařízenýho "bejváku" :-D. V létě máme ještě v plánu nalíčit pesanům venkovní boudu. Zatím to vypadá, že tam budeme dávat keramickou (nevim jestli se tomu tak říká) fasádu. Vybrala jsem opět zelenou barvu, která bude mít trochu tmavší odstín, než je zelená v psím pokoji. Holt labrador i výmar je lovecký plemeno, tak se k nim zelená hodí :). Foto na rajčeti... během týdne budu fotky přidávat, abyste viděli jak práce na pokoji pokračují.