World Dog Show Bratislava 2009 (Světová výstava psů) - 11. 10. 2009 + nové fotky Chestera

15.10.2009 17:48

Ahoj kamarádi,
po nějaké době se zase hlásíme s aktualitkama :). Přidali jsme fotky za září, jsou to převážně fotky z pole a z koupačky u Jalováku... Teď je venku pořádná zima, takže se mi tam moc nechce, ale čím je větší zima tím je Chester naddrženější a potřebuje vybít energii, takže každej den poctivě chodíme na pole, kde asi třičtvrtě hodiny lítá za balonkem :-D. Všimla jsem si, že se teď hezky nasvalil, hlavně na stehnech, což je super :). Aspoň nemám doma horu sádla, ale namakanýho psa :-P. V sobotu se chystáme na NVP do Brna. Beru sebou na 50 % i Chestera, protože na NVP je míň psů jak na MVP, tak nechcu aby to pro něho byl zas až tak velkej stres... Bude to naše premiéra - poprvé ho vezmu na výstavu pro papíráky, poprvé uvidí víc jak 1000 psů, poprvé pojedem vlakem a šalinou (pro "nebrňáky" tramvaj :-D), tak jsem zvědavá jak to zvládne a hlavně jestli nebude dělat bordel... Na výstavu pojede i Milča s Laurou, takže tam bude mít Chester kámošku...

 

 

 

Konečně jsem nafotila Chesterovu boudu s fasádou, tak se můžete pokochat. Včera jsme mu dali na vchod do chodby závěs a dneska jsem zkoušela jestli mu tam táhne, ale v boudě se vzduch ani nepohl a měl tam úžasný teplo, takže jsme ji nestavěli nadarmo :). Sice v zimě bude doma v kotelně z které máme v plánu udělat psí a kočičí pokoj (ten budeme dělat asi v průběhu zimy). Jinak kočkám se v boudě taky moc líbí, nejvíc asi ten závěs :-D - fotky mluví za vše....

 

 

 

!!!World Dog Show Bratislava 2009!!!

Na tuhle akci (https://worlddogshow2009.com) jsem se strašně těšila už od minulýho roku. Akorát to už měsíc před výstavou vypadalo, že sem nepojedu kvůli dopravě jelikož taťka byl ten den v práci. Už jsem s tím byla skoro smířená, když mě napadlo, že bychom mohly jet vlakem... Nakonec to dopadlo, tak, že Milča překecala rodiče a ti nás do Bratislavy vzali. Zatímco my jsme byly na výstavě, tak oni si procházeli město, jelikož je výstavy nebaví :-D.

Do Bratislavy jsme přijeli kolem půl desáté a byli jsme tu až do půl sedmé večer, takže fakt mazec :-P. Haly, kde se výstava konala byly naprosto přecpané vystavovateli a psy. A to nemluvím o uličkách kama se fakt nedalo doslova protlačit. S hledáním kruhů a závěrečného kruhu to bylo taky celkem zajímavý, jelikož tam bylo docela bludiště :-D. Náš cíl byly především dva kruhy číslo 47 a 48, kde se posuzovali výmarští ohaři. Pan rozhodčí měl docela zajímavej vkus na výmary, jelikož většinou podle mě vyhrávali psi, které bych na první místo rozhodně nedala, ale zase nemůžu do toho kecat, když se v tom pohybuju pořádně jen dva roky :-P. Čekala jsem jaká tam bude úroveň plemene, protože zde bylo přihlášených 159 výmarských ohařů krátkosrstých. Z toho převážná většina byla italů a poláků, kteří většinou obsazovali první čtyři místa, ale i čeští a slovenští výmaráci nezaháleli a taky se několikrát umístili. Abych řekla pravdu, tak exteriér polských a italských výmarů se mě moc nelíbil i když nějaké vyjímky mezi nimi byly. Samozřejmě, že pro mě a Milču byla jako obvykle jednička Sirius Nova, kde jsou exteriérově, vlohově i povahově výborní psi s nádhernými hlavami a světle stříbřitou barvou, narozdíl od některých zahraničních výmarů, kde se řídí heslem čím tmavší tím lepší :-D. SiriusNováci tady měli celkově úspěch - Eliška (Enchanted By Elita Sirius Nova) získala v třídě pracovní CAC z 12-cti fen a Fergie (Fashion Fad Sirius Nova) res. CAC v mezitřídě z 18cti fen!!! Gina (Eternal Vision At Sirius Nova) a ostatní Siriusnováci dostali Véčka :). Bohužel jsme si s Lenkou (paničkou od Giny) nestihly pokecat, protože tam byl docela frmol, ale teď v sobotu na NVP to napravíme.
Chvilku jsme postály i u kruhu labradorů a musím říct, že tam byli opravdu nádherní psi s mohutnou stavbou těla a nádhernou velkou hlavou. Se zlaťáky to bylo na podobné úrovni, ale jak říkám celou dobu jsme byli převážně u výmarů, takže to byla třeba náhoda, že zrovna v téhle třídě byli takoví krasavci :).
S Milčou jsme si prošly obrovské množství stánků a já abych se zbavila eur, které jsem si na výstavu vyměnila, tak jsem koupila pár drobností - dva balíčky sušeného masa pro kočky Let´s Bites od Brit Care, jako suvenýr z výstavy stříbrnej pohár s nápisem WDS Bratislava a nakonec pamlsovník z hnědé kůže, kterej si budu brát na výstavy do kruhu jak s Chesterem tak s výmarem. 
Po nakoupení blbostí jsme se šly podívat na závěrečky. Jako obvykle jsme fandili Sirius Novákům, kteří nastupovali ve třech skupinách. První byla soutěž Nejlepší dorost výstavy, kde nastupovala D´Laila Sirius Nova Af Fala Love´a, která se se Simonou dostala do užšího výběru mezi šest nejlepších štěňat z 30-ti!!! Pak nastoupili do soutěže Best Progeny - Nejlepší odchov s nádherným psem Sireva Drake (dědečkem mýho budoucího šediváka) a jeho potomky, tady se ale bohužel neumístili. Nakonec nastoupili do soutěže o Nejlepší chovatelskou stanici. Tato soutěž byla hojně obsazená, celkem 59 chovatelských stanic, mezi nim tři či čtyři chovky výmarů, což dokazuje, že se plemeno výmarský ohař začíná těšit větší oblibě. Sirius Nova se nakonec dostala do užšího výběru mezi šest nejlepších a nakonec dosáhla třetího místa!!!! Takže Sirius Nova je třetí nejlepší chovatelská stanice na světě v roce 2009!!!!! Je to opravdu úspěch a vůbec se nedivím, že se umístili, protože jak už jsem několikrát psala v Sirius Nově působí nádherní psi s převážně anglickou krví a díky tomu se zde v České republice výrazně zvýšila úroveň plemene výmarský ohař!

Kompletní výsledky najdete zde

 Jinak se omlouvám za kvalitu fotek. V hale bylo příšerný světlo a tak jsou skoro všechny fotky tmavý a zrnitý :(